Traiteur Délicat sluit haar deuren

Vrijdag 31 maart 2023

Door Kevin van Es

Het zijn zware tijden voor ondernemers. Dagelijks vallen er bedrijven om vanwege de torenhoge kosten en de gevolgen van de corona crisis. Ook ondernemers in Apeldoorn hebben het moeilijk. Delicatesse bedrijf Traiteur Délicat is na 13 jaar failliet verklaard. Volgens de curator, Priscilla Trip van Dommerholt Advocaten, behoort een doorstart zeker tot de opties.

Van alle markten thuis

Traiteur Délicat is gevestigd in een pand aan de Asselsestraat, waar al jaren dagelijks verse maaltijden, borrelplankjes, tapenades en tapas worden bereid door de medewerkers in de open keuken. “De winkel beschikt over een mooi team en verkoopt mooie, smaakvolle producten,” aldus Priscilla.

Brasserie Délicat

Traiteur Délicat is onderdeel van de Délicat Groep. Brasserie Délicat, die zich recht tegenover de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe bevindt, valt ook onder deze groep. De brasserie biedt een gevarieerde menukaart aan, inclusief borrelplankjes en complete driegangenmenu’s. Vaste gasten van het restaurant hoeven zich, volgens de curator, geen zorgen te maken: “Brasserie Délicat is niet failliet”, vertelt Priscilla.

Voortgang

In een bericht op Facebook laat Traiteur Délicat weten dat de winkel vanaf nu gesloten is, het team hoopt zo snel mogelijk een positieve update te mogen delen. Hoe positief dit bericht gaat zijn durft de curator niet te voorspellen: “Dat zou de toekomst moeten uitwijzen, het team is positief ingesteld en hoopt op een doorstart, ze hebben de zaak van de week knap in de lucht gehouden,” aldus Priscilla. Ten slotte geeft ze aan dat geïnteresseerden zich de komende weken nog kunnen melden.

Traiteur Délicat bevindt zich aan de Asselsestraat in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!