Triathlon mooie traditie voor de stad

Zaterdag 8 september 2012

Door Ingeborg

Ingeborg Leerkes

Vandaag was er voor de zestiende keer de Triathlon bij het Boschbad.
Nog nooit geweest, maar met dit mooie weer was ik toch eens nieuwsgierig hoe dat dan gaat. Mijn oudste zoon deed trouwens mee aan de Duchenne Triathlon, dus een mooie aanleiding richting Berg & Bos te fietsen.

Daar aangekomen zie je direct dat de organisatie van zo’n groot evenement heel wat voeten in aarde heeft. Een parcours in het bos voor de hardlopers, de JC Wilslaan én rondom Hoog Soeren is alles afgezet voor de fietsers en natuurlijk het zwembad voor het zwemgedeelte. De volgorde van deze sportiviteiten is trouwens andersom. Je start met zwemmen, dan fietsen en als laatste hardlopen.

Je kunt je inschrijven voor verschillende afstanden en de deelnemers komen van heinde en verre om aan de Apeldoornse Triathlon deel te nemen. Dit jaar zelfs een record van de snelheid van inschrijvingen, goed om te horen.
Mijn zoon deed mee met Victoria Boys D1 en het hele team had zich (net als vorig jaar) ingeschreven voor de Duchenne Triathlon. Daarvoor hadden ze eerst geld ingezameld en dat geld gaat naar Duchenne.
De afstanden daarvoor zijn 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Knap hoe alle kinderen de finish haalden, de één wat vermoeider dan de ander, maar ze hebben het allemaal gered. Top evenement voor de stad en op naar editie zeventien!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!