Help de bevolking van Oekraïne

Trouwen? Ja, ik wil…

Maandag 6 februari 2012

Door Tessa-Norah Feenstra

Apeldoorn – De eerste grote bruidsbeurs in Apeldoorn heeft plaatsgevonden. Aanstaande bruiden en bruidegoms kregen informatie over alle zaken die bij een bruiloft komen kijken. Het was een beurs volgens een ander concept. Standhouders, bezoekers en de organisatoren Marian Krook en José Kuipers waren allen enthousiast.

Na weken van promoten en een half jaar voorbereiden ging een wens van Marian Krook (Stralend Middelpunt) en José Kuipers (Foto & Studio Kuipers) in vervulling. Afgelopen zondag 5 februari vond de bruidsbeurs plaats in de trouwlocatie en restaurant ‘de Wilde Pieters’ in Apeldoorn. ‘Het was de eerste beurs die zo groots was. Vorig jaar organiseerde José al een beurs met alleen ondernemers van winkelcentrum de Egelantier.’, vertelde Marian.

‘Ik heb contact gekregen met José via Twitter en we besloten samen te werken om een bruidsbeurs te organiseren. Het was een groot succes en de ondernemers waren enthousiast.’, aldus Marian. Ook de bezoekers vonden de beurs geslaagd. ‘Er is veel praktische informatie, kortingsbonnen en de vele stands geven voldoende informatie over alles wat ik zou willen weten.’, vertelde Sarah Thompson, die samen met een vriendin en haar zoontje de beurs bezocht.

De stands waren verdeeld over de eerste en tweede etage van ‘de Wilde Pieters’. De stands varieerde van bruidstaarten (Yummy Sweet Cakes) tot muziek- en lichtshows (DSA-AVL), van trouwringen (Juwelier Weltevreden)tot vrijgezellenfeestjes (Blossomevents) en van een compleet verzorgde huwelijksreis (Travel Counsellor) tot uitnodigingskaarten en bedankjes (Jos de Laat).

De ondernemers zorgende zelf voor de publiciteit door middel van uitnodigingen, posters en mond-op-mondreclame. De reclame blijkt gewerkt te hebben, want de beurs trok veel bezoekers. Veel jonge ouders, aanstaande bruiden met hun moeder en stellen met trouwplannen. ‘we trouwen eind dit jaar, maar we kunnen er niet genoeg inspiratie op doen om de dag speciaal te maken. Het duurt nog even voor onze bruiloft plaatsvindt. We willen nu vast oriëteren.’, vertelde bezoeker Nanco Tempelman die met zijn aanstaande vrouw Anja Boogaard de beurs bezocht.

Driekwartier na het van start gaan van de bruidsbeurs opende trouwambtenaar Hedwig Pluer-Peters  de bruidsbeurs met een symbolische huwelijksceremonie op de begane grond. ‘Vrienden van mij heeft ze ook getrouwd, daar deed ze het leuk.’, vertelde Cathelijn Loman, die samen met haar moeder de beurs bezocht. Van haar mocht Hedwig haar huwelijk ook wel sluiten.

Na de ceremonie kon het publiek genieten van een modeshow van een diversiteit aan kleding. Vrouwelijke modellen liepen in jurken van Maricovers en lingerie van Annebra over een catwalk. Hilde Metz praatte alles aan elkaar. Ook de heren en kinderen krijgen aandacht tijdens de modeshow. Kinderen liepen in kleding van Zoem en heren droegen kleding van Setpoint.

Ladyspeaker Hilde gaf de aanwezigen tips over hoe zij ervoor konden zorgen dan de bruiloft vlekkeloos zou verlopen. ‘Houd lippenstift bij de hand, want er wordt wat afgezoend’ en ‘loop de schoenen in want er is niets vervelender dan pijnlijke voeten op zo’n speciale dag.’

‘Wij gaan binnenkort trouwen en hebben al veel geregeld. We moeten nog een aantal dingen om de puntjes op de i te zetten. Hier op de beurs is ook aandacht gegeven aan die kleine dingetjes. Zo maak je jouw speciale dag compleet.’, aldus Henriëtte Meurs en Raymond Koldenhof. Aan stellen die de hele bruiloft nog moeten regelen is ook gedacht. Ivon Berends en Bart Verdouw bezochten met hun drie kinderen (Sanne, Thijs en Thomas) de beurs. ‘Wat we precies willen weten we nog niet, maar we krijgen genoeg informatie.’ Een van de zoons kijkt verlekkerd achter zijn moeder lang naar de taarten van Yummy Sweet Cakes. ‘Die zijn ook lekker, ik denk alleen niet dat er iets van over blijft.’

‘Ik ben tevreden met het resultaat. De ondernemers die samenwerken aan een modeshow, zonder te repeteren is mooi om te zien. Alles verliep soepel.’, aldus Maria Krook. ‘Mensen zijn tevreden en wij zijn dat ook.’ De plannen voor volgend jaar staan ook vast. ‘We willen volgend jaar weer met dezelfde ondernemers werken aan een bruidsbeurs. Er zijn nog een aantal verbeterpunten die we gaan meenemen voor de beurs van volgend jaar. ’ Het kan alleen maar beter worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?