Twaalf miljoen aids-wezen in Afrika; wat schuilt er achter zo’n getal?

Zaterdag 15 januari 2011

Door apeldoornextra

Hulporganisaties schatten dat er 12 miljoen aidswezen op het Afrikaanse continent zijn. Alleen al in Zuid Afrika zijn 2 miljoen kinderen het indirecte slachtoffer van Aids. Bij wie de beelden gezien heeft, blijven ze altijd op het netvlies staan.
18 oktober jl. begeleidden Sanne Pijpers van de Tjommie Foundation en ik (Arthur Batenburg) een filmploeg die opnamen maakte van de bouw van het Joris House.  We zagen vier kinderen bij een hutje staan. Het waren  drie broertjes en een zusje in de leeftijd van 4 tot 15 jaar waarvan vader en moeder waren overleden aan aids. We mochten even in hun ‘huis’ kijken. Het was schokkend. We hebben het bestaan van deze kinderen dan ook direct gemeld aan de projectleidster van de Ndlovu Care Group.

Ndlovu Care Group en child headed households en Tjommie Foundation

Binnenkort zullen deze kinderen worden opgevangen en begeleid in het Joris House. Dit valt onder het project Child headed households en biedt zorg op verschillende gebieden. Tjommie Foundation steunt de activiteiten van de Ndlovu Care Group, zo ook het Joris House. Het slagen van dergelijke projecten is geheel afhankelijk van donaties. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als het niet bij één Joris House blijft. Hiervoor is meerjarig commitment van sponsors en donateurs noodzakelijk is.

Mijn oproep
Wilt u een bijdrage leveren aan een menswaardig bestaan voor de kinderen in Elandsdoorn? Meld u dan aan als donateur van Tjommie.
Voor de serviceclubs die ieder jaar piekeren over het goede doel: denk eens na over een meerjarig commitment. 

10 jaar Restaurant Jules Verne: aidswezen feesten mee!
In februari bestaat restaurant Jules Verne 10 jaar. De hele maand februari stelt Jules Verne 10% van de omzet af aan de Tjommie Foundation / Joris House.
Als klap op de vuurpijl wordt deze feestmaand afgesloten met een culinaire en muzikale verrassingsavond op zondag 27 februari. Ook de opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan het Joris House. Kaarten à € 75,- zijn verkrijgbaar bij Jules Verne.

Meer weten over dit goede doel? Lees ApeldoorNEXTra!

Foto: Artur Batenburg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!