Univé-prijs voor StadsAkkers?

Woensdag 4 december 2013

Door Eppo Gutteling

Univé Stad en Land heeft 8 sociale projecten geselecteerd voor een prijs ( te zien op www.stichtingvoorelkaar.nl/stemmee ).
Eén van de projecten is het Apeldoornse Stadstuinbouwbedrijf StadsAkkers. Een bijzonder bedrijf.
Door het telen van groente en fruit verbindt het mensen met elkaar.
Vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden en mensen uit zorginstellingen telen in de wijk Zuidbroek op ongeveer twee hectare grond, biologische groente en fruit voor voedselbanken.
Op dit moment telt de StadsAkkers al meer dan 30 (part-time) medewerkers. Wordt er bijna wekelijks (gratis) geleverd aan de 300 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. En aan Restaurant Twenty2 (Bib Gourmant 2014; ja, ja!) en Marja’s Cafeetje en sinds september beperkt aan buurtbewoners die genieten van de groenten en het fruit.
Als het aan de Stichting StadsAkkers ligt, komt er nog veel meer grond bij. Het doel is om binnen vier jaar tweehonderd mensen aan het werk te hebben en uitgebreid producten te leveren aan buurtbewoners, restaurants en winkels in de stad. Alles om bij te dragen aan armoedebestrijding, maar ook aan het samenbrengen van mensen.

Stichting StadsAkkers heeft een extra kas en koelinstallatie nodig.

De Stichting Voor Elkaar is een initiatief van de Coöperatie Univé Stad en Land, de verzekeraar die z’n roots in deze regio heeft. De Stichting zet zich in voor goede doelen in de buurt en steunt lokale goede doelen die grootschaliger zijn en die een groot publiek aanspreken. Openbare projecten waarvoor een breed draagvlak in de lokale samenleving is. Het zijn bij voorkeur projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten, waar er ruimte is voor persoonlijk contact, dichtbij huis.
De commissie heeft 8 genomineerden geselecteerd uit meer dan 200 aanvragers en het publiek beslist, door te stemmen, welke 5 projecten een donatie ontvangen. De genomineerde met de meeste stemmen wint € 25.000,-. De uitslag van de stemming -waaraan iedereen kan meedoen- is 1 februari bekend.

StadsAkkers gaat natuurlijk voor de Hoofdprijs van maar liefst € 25.000,-, die dan meteen weer wordt geïnvesteerd in meer werkruimte.

Op www.stichtingvoorelkaar.nl/stemmee kan je je stem op de StadsAkkers uitbrengen.

Let op! Je stem geldt pas definitief wanneer je ook de bevestigingsmail, die je enige tijd later krijgt, met een muisklik daarin positief bevestigt!

www.stadsakkers.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!