Vakantie op Texel

Vrijdag 13 juli 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Ik kan ook nooit eens rustig op vakantie. Apeldoorn Direct spookt steeds door mijn hoofd. Op de redactie zeggen ze vaak tegen me: “Laat het los, je mag ook wel eens een dagje vrij, geniet van je vakantie”, enz. Loslaten in iets wat ik leuk vind, is niet iets wat ik makkelijk doe.

Maar nu is het tijd om dat eens wel te doen. Ik ga lekker een paar dagen uitwaaien op Texel. Dat doe ik tegenwoordig met een nieuwe vriendin, dus extra reden om me even niks van alles in Apeldoorn aan te trekken. Bovendien heb ik er twee prachtkinderen bij gekregen. Het is echt tijd voor quality time met mijn nieuwe gezinnetje. Het gaat me dus echt wel lukken dit keer… Loslaten.

Ik zit immers op Texel! De Krim! De kinderen vermaken zich en de nieuwe ouders ook. En hier weet ik zeker dat de T van T-mobile zeker niet staat voor Texel. Want ik heb hier het meerendeel van de tijd geen bereik. Heerlijk. Het helpt alle beetjes van het proces: loslaten.

En net als ik heerlijk geniet van het heerlijke zonnetje, mijn kuif wapperd in de wind en ik geniet van de prachtige duinen, uitzichten en stranden, bedenk ik dat ik nog even het dorpje De Koog moet aandoen. Even slenteren langs de terrasjes, zoekend naar een vette vlieger die alle details van vrijheid symboliseert.

Ik voel het, het lukt me. Ik kan loslaten… en net als ik dát punt heb bereik, word ik geconfronteerd met het pand dat wordt afgebeeld op de foto. Loslaten… Dank je Rodenburg. Ik kan weer helemaal opnieuw beginnen met mijn procesjes.

Groeten uit Texel.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?