Help de bevolking van Oekraïne

Valse start voor deA

Zaterdag 29 december 2012

Door Redactie

deA

De Apeldoornse duurzame energiemaatschappij deA moet noodgedwongen stoppen met het leveren van lokale energie. De reden is dat Triangel Energie, de energiepartner van deA, failliet is verklaard. De inmiddels 56 aangemelde klanten blijven voorlopig bij hun huidige leverancier totdat deA een oplossing heeft gevonden.

Een grote domper op de feestvreugde van 12 december waar de start van de levering met de eerste vijftig klanten werd gevierd.

De reden dat deA gebruikt moest maken van Trianel was dat voor het leveren van energie een leveringsvergunning nodig is. deA is momenteel nog niet groot genoeg om een eigen leveringsvergunning aan te kunnen vragen. De meeste andere lokale energiemaatschappijen in Nederland maakte ook gebruik van Trianel. Trianel kwam zelf in de problemen door een faillissement van een van haar grote klanten.

De lokale energieproducenten die zouden leveren aan deA; kalvermesterij Kroes en het Waterschap gaan tijdelijke contracten aan met andere afnemers van hun duurzame energie.

deA neemt nu de tijd om een nieuwe partner te zoeken. Hierbij wordt er samengewerkt met andere lokale energiemaatschappijen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?