Van elektriciteitskast naar kunstkast

Dinsdag 13 september 2022

Door Redactie

Gemeente Apeldoorn daagt lokale kunstenaars uit om 22 stroomkasten in Apeldoorn een nieuwe look te geven. Kunstschilders, graffiti-artiesten, dichters, fotografen, illustrators, of andere vormgevers kunnen tot 16 september hiervoor een ontwerp indienen. Met dit project ondersteunen de gemeente, Liander, CODA, ACEC en Gigant culturele makers die wonen of werken in Apeldoorn. En de inwoners van Apeldoorn? Die kunnen straks gratis genieten van dit buitenmuseum.

We kennen allemaal wel de grijze, hoekige kastjes die her en der staan; stroomkastjes. Ze zijn noodzakelijk, maar zeker geen kunstobjecten. De kastjes zijn erg duurzaam en gaan dus lang mee. Hier worden ze echter niet mooier van. Ze zitten vaak onder de graffiti, stickers en kauwgom.

De selectie van de stroomkasten voor het project is gebaseerd op hun locatie. Alle 22 kasten staan op of in de buurt van een plek met een interessant, historisch verhaal. Gemeente Apeldoorn is op zoek naar lokale kunstenaars die zich hierdoor laten inspireren en die oude verhalen een nieuw gezicht zullen geven.

Inwoners jury

Kun je geen ontwerp aanleveren, maar vind je het wel leuk om mee te beslissen? Dan kun je je ook aanmelden als inwoners jury. Deze jury, bestaande uit 100 inwoners, stemt samen met de vakjury op de ingezonden ontwerpen. Bezoek de website voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!