Van Twenty2 naar Mel & Norel: nieuwe eigenaren vertellen over hun plannen in Apeldoorn

Vrijdag 14 april 2023

Door Kevin van Es

Gerwin en Paula hebben de nieuwe eigenaren van hun restaurant Twenty2 gevonden. Het restaurant, dat dicht is sinds 2022, gaat verder met nieuwe eigenaren en onder een nieuwe naam. Melissa de Zeeuw en Klaas Norel nemen de zaak over. In dit artikel vertellen ze over hun plannen in Apeldoorn.

Ups en downs

De oude eigenaren gaven vorig jaar middel een Facebook-post aan de deuren van het restaurant, die ruim tien jaar bestond, te sluiten: “Lieve gasten, tot ons verdriet willen wij u mededelen dat Restaurant Twenty2 met ingang van heden haar deuren gaat sluiten. De afgelopen jaren brachten veel ups en downs, zowel zakelijk als privé.” Afsluitend geeft het stel aan vanaf nu allebei hun eigen weg te gaan. 

Opvolgers

Na een zoektocht van bijna één jaar gaf het restaurant aan haar opvolgers gevonden te hebben. Melissa en Klaas nemen de zaak over, Twenty2 wordt Mel & Norel. De gloednieuwe eigenaren ontvingen eind maart de sleutel. Het duo is op dit moment bezig met het gereedmaken van de zaak, de plannen over de inrichting zijn al duidelijk. Het is de eerste onderneming van het duo, die beiden hun eigen taak hebben: “Ik doe de voorkant van de zaak en Klaas staat in de keuken,” vertelt Melissa. Bij hun voormalige werkgever, restaurant Ivory in Nijmegen, leerden ze veel over koken en ondernemen. 

Het concept

Het duo heeft een helder plan voor ogen: “We bieden vier tot zes gangen menu’s aan, traditioneel en vegetarisch,” vertelt Klaas. Het restaurant biedt een ruim assortiment aan wijn, vanuit de gloednieuwe wijnkelder: “Bij elk gerecht hebben wij een bijpassend wijntje, van onze grote wijnkaart,” vertelt Melissa. Ze omschrijven de wijnkaart als ‘in prijsklasse gevarieerd.’ De passie voor wijn en eten spat er bij het duo vanaf: “We hebben beiden super veel energie en zin in een, hopelijk rooskleurig, avontuur in Apeldoorn,” verzekerde Klaas. 

Een mooie kans

Het duo liep al langer met het idee voor een eigen onderneming rond, maar het balletje begon afgelopen november te rollen: “In januari zijn we begonnen met het bezichtigen van verschillende panden,” aldus Klaas. De bezichtigingen bracht het stel langs locaties in Deventer en Nijmegen, waarna ze in Apeldoorn terechtkwamen. “We zien dit als een mooie kans en we voelden ons meteen thuis,” vertellen de eigenaren. Ook zijn ze blij dat de overname zo snel gegaan is: “We hebben het in zo’n anderhalve week geregeld,” vertelt Melissa. Hoe de toekomst van het stel en het restaurant eruit gaat zien is nog onbekend: “We willen eerst dit stabiel krijgen, als dit vlekkeloos en vlot loopt willen we uitbreiden,” vertellen de jonge ondernemers.

Mel & Norel opent medio mei haar deuren aan de Van Kinsbergenstraat. Houd voor meer informatie hun website, Instagram of Facebook pagina in de gaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!