Vanmiddag: Midfield in het Bluescafe

Zondag 4 november 2012

Door JRobert

Even dit: Vandaag om 16.00 uur speelt Midfield in het Bluescafe:
Gitarist Devin Weenink en bassist Jens Buitenhuis bleken behalve het samenspelen in een voetbalteam nog iets gemeen te hebben: de passie voor blues. In korte tijd we
rden er plannen gesmeed om samen eens wat te gaan samenspelen en niet veel later werden woorden daden: samen met drummer Dennis van Eldik, die net als eerder genoemden een hart heeft voor bluesmuziek, werd in 2009 een bluestrio gevormd. In deze formatie zijn de eerste stapjes binnen de blueswereld gezet. ‘Midfield’ werd in eerste instantie de naam waarmee de groep zich presenteerde en is tot op heden onveranderd gebleven.

In 2011 kruisten de wegen van Midfield en toetsenist Christiaan van de Bunte: de eerste repetities waren veelbelovend en al gauw werd duidelijk dat Christiaan de laatste schakel vormde tot wat Midfield nu is. Waar de strakke drum- en baslijnen de basis leggen wisselen gitaar- en pianosolo’s zich in razendsnel tempo af. Het repertoire, met inspiratiebronnen als BB. King en Jimi Hendrix, bestaat in eerst instantie uit bluescovers, maar ook rock en jazz komen aan bod. Inmiddels worden de eerste bouwstenen gelegd voor een eigen album.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?