V&D fase II: de bedachtzamen

Dinsdag 29 maart 2016

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

Na de ‘gulzigen’ zijn het nu de ‘bedachtzamen’ die door het (veel legere) pand van de V&D aan het rondwaren zijn. De sfeer is duidelijk anders; er wordt gekeken, overwogen en weer weggelegd. Natuurlijk niet teruggelegd, want daar let niemand meer op. Ze gaan voor de kassa staan en nemen (en krijgen) de tijd om ook nog wat te vragen. Gewoon weer op z’n Apeldoorns, fijn. Opvallend is overigens dat onder ‘gulzigen’ meer mannen waren, nu zijn het overwegend vrouwen, soms met partner, maar meestal alleen. Kijken, oppakken, voelen, weer terugleggen en nog een keer oppakken. Het is een ritueel, lijkt het.

Natuurlijk is het soms zoeken naar het bijpassende onderdeel, want de ‘gulzigen’ hebben gerausd, dat is duidelijk. Maar het personeel heeft beloofd alles weer terug te plaatsen, hangen en weer op te ruimen zodra het rustiger wordt. De dozen staan al klaar om de winkel weer aan te vullen met nieuwe voorraad.

Jammer dat er geen La Place meer is, ik zou echt uren naar deze voorstelling kunnen kijken. Maar wel met koffie…… voor de smaak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!