Veel sneeuw en koude tenen

Zondag 19 december 2010

Door Ingeborg

Voor het eerst een kerstmarkt op het Leienplein. Bent u ook geweest? Ik wel, en het was een echte kerstmarkt. Want oooh…wat was het koud en oooh…wat lag er veel sneeuw! Precies zoals een kerstmarkt moet zijn. Sneeuw, koude tenen, vuur, witte ‘rook’ uit je mond, gluhwein, heerlijke muziek, heel veel sneeuw, warme chocomelk, nog meer sneeuw, broodjes bakken, gezellige kraampjes, snert, koffie op wielen, en het uitreiken van een boek.
Het Doe-boek, geschreven door Merith van Otterloo werd zondag uitgereikt. Dennis Weening, die dit zou doen, was ingesneeuwd. En wie moet dit dan op zich nemen? Beide zonen van Merith waren de gelukkigen en ik vond het zelfs nog leuker dan Dennis Weening. Trots namen zij het boek in ontvangst!

In een ronde vorm stonden allemaal kraampjes waar je verschillende spullen kon kopen, maar je kon je ook opgeven voor diverse workshops en broodjes bakken.
Beide dagen was het gezellig druk en ik heb enorm genoten. Dus als u dit jaar niet bent geweest, is deze kerstmarkt een echte aanrader voor volgend jaar.
Komt u dan ook? Samen aan de gluhwein, warme chocomelk of een bakkie. Gezellig!

Foto’s: D&R fotografie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!