Verander de naam van Welzorg in ‘Geen Zorg’

Woensdag 19 april 2017

Door StrangeArt

StrangeArt

Welzorg is verantwoordelijk voor het onderhoud van scootmobiels. Scootmobiels zijn ‘de benen’ voor mensen die niet of moeilijk kunnen lopen. Er zijn veel klachten over het service nivo van het bedrijf Welzorg. Neem het verhaal van Betty:

Betty is buitenshuis volledig afhankelijk van haar scootmobiel. Tijdens het boodschappen doen bij Albert Heijn had ze een lekke band en kon ze geen meter verder. Geen probleem, even Welzorg bellen en het wordt opgelost, toch? Na 20 minuten wachttijd een jongeman aan de telefoon, uit alles bleek volgens Betty dat deze medewerker geen kennis van zaken had. ,,Hij stelde vragen als ‘had u kunnen voorzien dat u eventueel een lekke band zou kunnen krijgen’. Daarnaast toonde hij geen enkele daadkracht en was regelmatig weg bij de telefoon, voor overleg. Op een bepaald moment was het 10 minuten stil aan de telefoon en heb ik opgehangen”, vertelt ze. ,,Boos belde hij terug, waarom heeft u opgehangen? Dat bedrijf kan zelf niet zorgen voor een ‘in de wacht’-muziekje.
Na ruim twee uur had hij het vernuftige idee gekregen om via een taxibedrijf (20 kilometers verder, uit Epe) mij en mijn scootmobiel op te halen en mij naar de overkant te brengen. Van AH naar mijn woning is, schat ik, nog geen 500 meter. Uiteindelijk ben ik vier uur bezig geweest om thuis te komen.

Maar, nog geen reparatie van mijn scootmobiel, volgens Welzorg kon ik pas over 10 dagen worden ingepland. Ik boos en blijven drammen, uiteindelijk werd het terug gebracht tot een week wachten. Ik heb afspraken met artsen, ziekenhuis, fysiotherapie, moet boodschappen doen en wil naar buiten. Blijkbaar houdt men daar geen rekening mee. En de reparatie? Die was binnen 5 minuten gepiept.

Weet je interviewer: Ik heb de klacht bij het WMO loket gemeld. Dat moesten meer mensen doen. Maar ja, vooral de ouderen hebben nog vaak de angst dat zo iets zich tegen hun keert.”

Naschrift:

Even googelen en je leest alleen maar over klachten van het bedrijf Welzorg. Gemeente Apeldoorn gaat nu daadkrachtig te werk. Citaat uit de Stentor: Ook de gemeenten in de Stedendriehoek zijn de problemen bij Welzorg helemaal zat. De leverancier van onder meer rolstoelen en scootmobiels levert niet of te laat, en ook de bereikbaarheid van het bedrijf is problematisch. Na een eerdere waarschuwing hebben de gemeenten het bedrijf nu in gebreke gesteld. Voor 1 juni moet het beter gaan, anders is het einde contract.

Apeldoorn: goede actie, in lijn met andere gemeenten die ook klachten hebben

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!