Verkoop en bouw Mirador Apeldoorn tijdelijk on-hold

Woensdag 14 december 2022

Door Nikki Vredenberg

De voorbereiding op de bouw van de hoogste woontoren van Apeldoorn, Mirador, ging begin dit jaar van start. De verwachting was dat het in 2025 opgeleverd zou worden, maar onlangs kregen geïnteresseerden een bericht met de mededeling dat de verkoop, die in juli 2022 van start ging, gepauzeerd is. De reden voor de pauze is dat de verkoop moeizaam verloopt door de huidige woningmarkt. De projectleiders, Van Berlo Projecten en Nikkels projecten, benadrukken in het bericht nog wel dat het nieuwbouwproject niet van de baan is, maar wanneer het weer opgepakt wordt is niet bekend.

Gang van zaken

Een medewerker van Nieuwbouw Centrum Apeldoorn legt uit hoe dit soort besluiten worden genomen: “De bouw van nieuwbouwprojecten gaat pas van start als 70% van de woningen verkocht is. Bij een kleiner project wordt er soms een uitzondering gemaakt, maar een veelomvattend project als Mirador is te groot om risico’s bij te nemen.”

Mirador Apeldoorn

Mirador wordt een woontoren van 75 meter hoog midden in het centrum van Apeldoorn. Het plan voor dit nieuwbouwproject is de oplevering van 78 koopappartementen variërend tussen 70 m² tot 300 m² met onderin ruimte voor winkels en horeca.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!