Help de bevolking van Oekraïne

Vernieuwd Verleden in CODA Museum

Woensdag 20 april 2016

Door Redactie

De tentoonstelling Vernieuwd Verleden in CODA Museum toont hoe thema’s, vormen en technieken uit het verleden een nieuwe rol spelen in de hedendaagse kunst. CODA Museum presenteert de sieraden van kunstenaar Evert Nijland in combinatie met een brede selectie hedendaagse kunst van 34 beeldend kunstenaars die, evenals Nijland, werken met elementen en symboliek uit de westerse (kunst)geschiedenis en/of historische technieken en ambachten. Bekijk www.coda-apeldoorn.nl/vernieuwd-verleden voor een indruk van deze veelzijdige tentoonstelling.

Saint Sebastian, een film van Fiona Tan, toont jonge Japanse vrouwen die hun pijl en boog richten op een voor de kijker onduidelijk doel. De losgeraakte pluk haar, de blik wat verlaagd, de zachte huid van de keel, opperste concentratie. We kijken naar de jaarlijkse Toshiya ceremonie in Kyoto; een initiatieritueel waarmee de overgang van kindertijd naar volwassenheid gevierd wordt. Saint Sebastian is een bijzonder visueel essay dat schoonheid, kleur en erotiek prachtig samenbrengt. Door het werk echter een titel mee te geven uit de westerse christelijke traditie krijgt haar verhaal een geheel eigen wending. Tan heeft in afgelopen jaren erkenning gekregen voor haar film- en videowerken. History’s Future, haar eerste speelfilm, draait momenteel in een aantal bioscopen en filmhuizen en is op zaterdag 21 mei te zien in filmhuis Gigant (aanvang 15.30 uur) te Apeldoorn. De film wordt voorafgegaan door een rondleiding in Vernieuwd Verleden (14.00-15.00 uur). Aanmelden kan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van het aantal personen (reguliere toegangsprijzen en kortingen zijn van toepassing).

VERNIEUWD VERLEDEN // RENEWED PAST
in sieraden van Evert Nijland en in hedendaagse kunst // in jewellery by Evert Nijland and in contemporary art | t/m 28.08.2016 | CODA Museum

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?