Vertraging bouw Westpoint door leveringsproblemen

Dinsdag 15 november 2022

Door Nikki Vredenberg

De oplevering van Westpoint stond gepland voor de zomer van 2022 en de verwachting van de start van verhuur was begin 2023. Het gestripte gebouw staat nog steeds leeg en er is al maanden geen beweging meer geweest rondom het pand. Wat is de status van het Westpoint-gebouw en hoe nu verder?

Huidige status

De sloopfase is afgelopen zomer succesvol afgerond, maar de bouw en dus de oplevering van het complex is uitgesteld. Door leveringsproblemen van belangrijke bouwmaterialen kan er voorlopig nog niet gewerkt worden aan de heropbouw en herinrichting van Westpoint. Projectontwikkelaar Bun schrijft in hun nieuwsbrief dat dit te maken heeft met ontwikkelingen en gebeurtenissen in de wereld. Zo wachten ze op de levering van de warmtepompen waarmee de woningen op een duurzame manier verwarmd zullen worden: “De chips in deze warmtepompen zijn erg schaars, waardoor de levertijden erg lang zijn. Ook andere leveringen laten lang op zich wachten door de onzekerheid in de markt, de oorlog in Oekraïne en het coronavirus,” aldus de woordvoerder van Bun.

Voortzetting

Wanneer de bouw wordt hervat is duidelijk zodra bekend is wanneer materialen beschikbaar zijn en geleverd worden. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2023 hervat.

De toekomst van Westpoint

Het voormalig stadskantoor biedt 10.000m2. Deze ruimte zal verdeeld worden over 94 appartementen variërend van 60 tot 90m2. Bun vernieuwd niet alleen het gebouw, maar ook de omgeving: “We werken toe naar een prachtig complex met woningen van de beste kwaliteit in een groene omgeving”. De omgeving wordt groener gemaakt en er komen meer dan 100 parkeerplekken voor inwoners en omwonenden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!