Verwarm een hart: doneer je oude winterjas

Maandag 20 november 2023

Door Kevin van Es

De temperaturen beginnen te dalen, een groot deel van de Nederlanders heeft zijn of haar zomerjas inmiddels al ingeruild voor een winterjas. Helaas zijn er ook in Apeldoorn te veel mensen op straat leven, juist dan is een warme winterjas geen overbodige luxe. Kledingbank Stichting Sant’Egidio in Apeldoorn zamelt jassen in voor deze doelgroep: lever je oude winterjas in en maak een ander blij!

Koude dagen

Ronald Dashorst is voorzitter bij Stichting Sant’Egidio, een Apeldoornse kledingbank waar iedereen met een krappe portemonnee terechtkan, en benadrukt de noodzaak: “Met de koude dagen van de laatste tijd krijgen wij veel vraag naar winterkleding, helaas hebben wij nog lang niet genoeg en de winter moet zelfs nog beginnen” De kledingbank is voor iedereen, maar deze actie is speciaal voor de thuis- en daklozen. “We zoeken vooral herenjassen, maar alle winterjassen zijn welkom. Kleine maten voor jonge mannen is vaak het probleem”, vertelt Ronald.

Nieuw leven

Naast de lage temperaturen is er nog een reden voor de oproep. “Alle kosten stijgen de pan uit en kleding is gewoon duur, wij willen oude kleding een nieuw leven inblazen,” aldus Ronald. Men kan de kleding inleveren bij het pand van de stichting, aan de Oude Beekbergerweg 157. “Bij voorkeur op maandag, tussen 10.00 en 15.00. Geef vooral iets wat goed, schoon en waardig is om door te geven,” roept Ronald op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!