Verzetstrijderspark voor even pop-up festivalterrein

Vrijdag 17 mei 2019

Door Marieke Nuijten

Wie het Verzetstrijderspark passeert moet het opgevallen zijn dat het anders zo ongestoorde park is omgetoverd in een festival-achtige setting. Het nu zo prachtige groene park staat vol met campers, tentjes, kraampjes en het wemelt er van de activiteiten. Middels een houten vlot kunnen de standhouders en boomspecialisten zichzelf over het water bewegen en zo van de camping naar het ‘festivalterrein’ komen.

De Nederlandse Bomendagen 2019 zijn dit jaar neergestreken in Apeldoorn. Een congres voor boomspecialisten. Voor de hand liggende keuze, nadat de stad de titel ontving: ‘Dé Bomenstad van Europa’ te zijn. De Nederlandse Bomendagen vinden plaats van 16 tot en met 18 mei en geven jong en oud een absolute reden een bezoek te brengen.

Vandaag, vrijdag 17 mei, vinden er de voorrondes plaats van het Nederland Kampioenschap Boomverzorgers. Verschillende boomverzorgers strijden in diverse onderdelen tegen elkaar. Wat te denken van een potje workclimb, throwline, speedclimb of resceuclimb? Allen onderdeel van de klimkampioenschappen. Morgen, zaterdag 18 mei, zal de finale plaatsvinden en zal iemand er met de titel: ‘Klimkampioen’ vandoor gaan. Ook is er vandaag een informatiemarkt voor boomspecialisten en kunnen de kids ‘de boom in’ onder begeleiding van Klimbos Apeldoorn.

Lopend door het Verzetstrijderspark valt het op dat er op een aantal bomen een poster hangt. Wanneer je de poster van dichtbij bekijkt zal je zien dat het hier niet om reclame of wegwijzen gaat. De b0men voorzien van zo’n poster zijn allemaal ‘bomen met een verhaal’. Zo zijn er wat bomen gemarkeerd welke een monumentale status hebben en andere geven je inzicht over het aantal vierkante meters bladoppervlak en tal van andere boomwaarden. De organisatie die voor dit project ( i-Tree) al deze feitjes bij elkaar verzameld heeft heet BLT.

Zelf ook bijdragen aan een groener Apeldoorn? Neem dan een terrastegel mee naar het event en lever deze in bij de stand van:‘Operatie Steenbreek’. In ruil voor jouw (groene) tegel ontvang jij dan een groene plant.

Benieuwd wat er vandaag én morgen nog meer op de agenda staat? Je vind het complete overzicht hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival Natuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!