[VIDEO] Cultuur snuiven op allerlei manieren

Maandag 15 april 2019

Door Ben Eggermont

Voor de cultuurliefhebbers in de allerbreedste zin van het woord was het afgelopen weekend, zaterdag 13 en zondag 14 april, voor de zesde keer tijd voor Cultuur bij je Buur. Schilders, fotografen, dansers, koren, singer-songwriters, van alles was te zien op de verschillende locaties. En dat allemaal onder meer in huiskamers, tuinen, garages, wijkcentra en verzorgingshuizen.

Aan de van Solmsstraat nummer 14 speelde zaterdag Gitaar Trio TAV. Een gezelschap dat om de 6 weken een gezamenlijke gitaardag houdt om het bestaande repertoire fris te houden en een nieuw repertoire toe te voegen. In een behoorlijk gevulde huiskamer van gastvrouw Quirine Lensvelt brachten ze mooie gitaarklanken ten gehore. Ze putten daarbij uit vele muzikale bronnen. Via Duitsland, Hongarije. Paraguay en Spanje, besloten zij deze korte muzikale reis in Schotland. Twee dames en een heer zorgden zo voor een aangename en onderhoudende muzikale trip.

Bij woonvoorziening Boszicht aan de Boszichtlaan 4 bracht Theater Zonder Grens oosterse muziek en dans gevolgd door een mini-theatervoorstelling. De bewoners mochten daarna zelf laten zien wat ze de afgelopen weken hadden ingestudeerd: ze deden een hoorspel en toonden een muzikaal verhaal.

Het gezelschap Van Piekeren uit Utrecht was aan de Hoofdstraat 78b neergestreken bij gastheer Bart Lauw. Het was volle bak en het plezier was niet van de lucht; zoals altijd een optreden met pit. Als afsluiter van het culturele weekend, was er nog een afsluitend feestje in ’t Cafeetje van Marja.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!