[VIDEO] Het halve centrum ligt op de schop

Donderdag 17 januari 2019

Door Redactie

Graafmachines, afgesloten wegen en overal werklui; het lijkt momenteel wel of het halve centrum van Apeldoorn op de schop ligt. En dat is ook wel bijna zo, want er zijn nogal wat plekken die open liggen of waar je overlast kunt ervaren. Een overzicht van de plekken waar gewerkt wordt.

Leienplein

We schreven er al eerder over; het Leienplein wordt aangepakt. De wegen richting het plein zijn afgesloten en volgens de borden zal de hinder duren tot en met 22 februari. Het plein krijgt een kunstproject en er komt een nieuwe kleur stenen te liggen (gele in plaats van rode). ,,De nu nog rode Nieuwstraat is volgens José Cvetanovic, wijkmanager Centrum, te vaak een grens waar de binnenstad ogenschijnlijk ophoudt. ,,Maar dat is niet terecht. Het Leienplein hoort ook bij de binnenstad.”

Oranjerie

Waar natuurlijk ook nog gewerkt wordt is winkelcentrum de Oranjerie. Het jaar 2018 werd afgesloten met de opening van de entree aan de Hoofdstraat. De nieuwe vloer ligt al in het eerste gedeelte van de passage en ook zijn de houten lamellen boven de puien geplaatst. Deze maand ondergaan de toiletten in het winkelcentrum een flinke opknapbeurt. De wc’s zijn op dit moment dan ook even niet te gebruiken. Moet je toch naar het toilet? Dan kan dat nog in de HEMA.
Op deze website worden geregeld updates geplaatst.

Oude Kruidvat pand

Het pand waar eerst de ‘grote’ Kruidvat zat aan de Hoofdstraat, is amper meer te herkennen. Graafmachines zijn bezig met het slopen van het pand. Binnenkort wordt daar een nieuw gebouw neergezet waar uiteindelijk een winkel van Costes inkomt. Deze kledingwinkel zit nu aan de Hoofdstraat 107, naast de Sting.

Via deze Facebookpagina kan je volgen waar er werkzaamheden zijn in de binnenstad.
Heb je zelf nog meer plekken gezien waar straten afgesloten zijn doordat er gewerkt wordt? Laat het ons weten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!