[VIDEO] Het Rode Kruis: meer dan alleen noodhulp

Zondag 16 juni 2019

Door Redactie

In het gebouw van het Rode Kruis Apeldoorn, aan de Schuttersweg 41, werd gisteren (zaterdag 15 juni) een open dag gehouden. Het Rode Kruis liet op deze dag aan de bezoekers zien dat zij niet alleen hulp verlenen tijdens rampen of een andere grote crisis, maar dat ze ook bijvoorbeeld lessen geven in EHBO.

De drukte moest even een beetje op gang komen, maar mondjesmaat liepen er toch steeds meer geïnteresseerden binnen. Jorina Ploeg van het Rode Kruis is tevreden over de dag. ,,Het was een geslaagde open dag”, meldt ze. ,,Wij wilden laten zien wat het Rode Kruis allemaal in huis heeft en wat wij allemaal doen en dat is goed gelukt. De sfeer was fijn en gezellig.” Ze geeft aan dat de bezoekers erg enthousiast waren. ,,En de aanwezige kinderen ook.” Speciaal voor hen waren er kinderactiviteiten, zoals het maken van een kleurplaat. ,,En het maken van een wondje viel ook erg in de smaak.”

Verder konden bezoekers een snelle test doen om te kijken of ze goed voorbereid zijn op een ramp. Er werd hen onder meer gevraagd of ze een zaklamp in huis hebben, of ze NL Alert op de telefoon hebben en of ze een noodpakket in huis hebben. Beneden in het Rode Kruis gebouw werden er verschillende demonstraties gegeven, bijvoorbeeld van een reanimatie. ,,Ik heb door deze open dag gezien hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren en om zelf wat te kunnen op het gebied van EHBO”, meldt een bezoeker. ,,Ik ga zeker nadenken over het volgen van een cursus.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!