[video] man aangehouden binnenstad Apeldoorn

Vrijdag 22 mei 2015

Door Redactie

Gisteravond vond er in de binnenstad van Apeldoorn een incident plaats waarbij volgens ooggetuigen een man een vrouw met een fles drank in het gezicht sloeg. De politie arresteerde de man. De beelden hiervan staan hierboven.

Volgens omstanders werd de man hardhandig aangepakt en werd hij knock-out naar de grond gewerkt door een van de agenten. Volgens de aanwezige mensen stond de man doodsangsten uit en urineerde in zijn eigen broek.

Wij zijn benieuwd naar jullie mening over dit optreden van de politie. Is deze manier van handelen gerechtvaardigd of is dit overmatig gebruik van geweld?

De politie heeft inmiddels een verklaring gegeven. Deze lees je hieronder: (Update:  15:44 uur)  
Een Apeldoornse politieagente liep donderdagavond een gebroken neus op toen een winkeldief haar onverwacht met een fles drank in het gezicht sloeg.

De politieagente was samen met een collega in burgerkleding aan het surveilleren in de binnenstad van Apeldoorn, tijdens koopavond. Rond 21.00 zagen zij dat een man zich schuldig maakte aan winkeldiefstal; hij nam zonder te betalen een horloge mee uit een warenhuis aan de Hoofdstraat.

Buiten de winkel spraken agenten hem aan en legitimeerden ze zich als politie. De man werd door de politie meteen vastgepakt, maar wist zich los te rukken en wilde er vandoor gaan. De agente stond een paar meter verderop, maar maakte zich ook kenbaar als politie en riep naar de man dat hij moest blijven staan. Hierop haalde de man uit met de glazen drankfles die hij in zijn hand had en sloeg hij de agente vol in het gezicht met de fles. De agente liep hierbij een gebroken neus op en had ook enkele hechtingen nodig, zo bleek toen ze direct naar het ziekenhuis gebracht werd voor behandeling.

Hevig verzet
De verdachte bleef zich hevig verzetten en moest met geweld door meerdere agenten onder controle worden gebracht. De man is eerst naar het politiebureau gebracht, en later ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek te gaan om een 20-jarige man uit Apeldoorn. Na controle in het ziekenhuis is de man opnieuw ingesloten op het politiebureau.

Conform richtlijnen van de politie wordt het hele incident, inclusief het geweld dat door de politie moest worden toegepast om de man onder controle te krijgen, nader onderzocht.

Hogere strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 22-05-2015 | 14:06

 

Wat vind jij van deze manier van handelen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!