vijf Apeldoornse Jonge Helden ontvangen jeugdlintjes

Zaterdag 17 november 2018

Door Roelof Rump

Waarom een lintje

Gemeente Apeldoorn is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de stad. Bijvoorbeeld door een lange tijd vrijwilligerswerk te doen, door een heldendaad te verrichten of door een actie te organiseren voor een goed doel. Gemeente Apeldoorn zet hen graag in het zonnetje en reikt daarom jaarlijks een jeugdlintje uit. Deze jonge helden moeten inwoners zijn van gemeente Apeldoorn en niet ouder zijn dan 21 jaar. Dit jaar was de eerste keer trouwens. Er zijn drie leeftijdscategorieën:

  • 0 tot en met 12 jaar
  • 13 tot en met 17 jaar
  • 18 tot en met 21 jaar

Wie kregen het lintje en waarom

Luuk Berends, Eva Hessels, Bayamin Ali, Jurre Methorst en Jenoah.
Over hen: (Citaat persbericht apeldoorn)

Een vierkoppige jury was unaniem over de verdeling van de jeugdlintjes: “Elke daad of actie is op zijn eigen manier bijzonder en een lintje waard.” Eva en Luuk maakten persoonlijke armbandjes voor Serious Request 2017, Bayamin hield zijn hoofd koel in een levensbedreigende situatie, Jurre organiseerde twee benefietconcerten voor KIKA en Stichting Hartekind en Jenoah geeft al vijf jaar lang computerles aan mensen met een verstandelijke beperking.

Bijzonder om te krijgen

De Jonge Helden vonden het allemaal behoorlijk spannend op het grote podium. Luuk (8) was eigenlijk de hele dag al zenuwachtig, maar door de belangstelling van vandaag voelt hij zich echt eventjes een held. Jurre (15) vond het heel speciaal: “Maar ook gek hoor, om beloond te worden voor iets dat voor mij heel normaal voelt”. Jenoah (17) denkt er hetzelfde over: “Het maakt niet uit wat je doet, áls je maar iets doet voor een ander. Ik vind dat heel belangrijk.” De Jonge Helden zijn zelf dus bescheiden. Toch vindt Gemeente Apeldoorn het belangrijk hun acties te waarderen. Deze jongeren zijn een voorbeeld voor anderen.

Freestyle rap

Na het officiële deel werden de Jonge Helden toegezongen door rapper Dani Maksimov. Rapper Dani rapte iets, voor mij als oude lul, nieuws: freestyle rap. Het publiek mocht woorden noemen, deze werden opgeschreven en vervolgens maakte hij er een rap op.
Niets nadenken, gewoon spontaan. Knap werk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!