Vijf auto-inbrekers aangehouden

Dinsdag 4 november 2014

Door Redactie

Peter Vroon

De politie heeft maandag 3 en dinsdag 4 november in Apeldoorn en Beekbergen in totaal vijf mannen aangehouden voor auto-inbraken. De mannen konden onder meer na meldingen van alerte getuigen worden aangehouden.

Een alerte getuige belde maandagmiddag, rond 13.00 uur, de politie nadat was gezien hoe een voorbijrijdende auto op de Arnhemseweg in Beekbergen een handtas dumpte. De gealarmeerde agenten konden na onderzoek achterhalen dat de tas was weggenomen vanuit een geparkeerde auto aan de Afslag in Twello. Met behulp van het genoteerde kenteken en signalement, kon niet veel later in Apeldoorn een 34-jarige Apeldoorner worden aangehouden.

Een uur later werden surveillerende agenten aangesproken door een vrouw. In haar auto, welke geparkeerd stond aan de Hoog Buurloseweg, was ingebroken en haar handtas was weggenomen. De agenten hielden vervolgens op diezelfde weg een auto voor controle staande. De twee inzittende, een 52- en 53-jarige Arnhemmer, bleken in het bezit van inbrekersgereedschap. Daarnaast werd de handtas van de vrouw, op de route die de Arnhemmers hadden afgelegd, teruggevonden. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van de auto-inbraak en het in bezit hebben van inbrekersgereedschap.

Op de Welgelegenweg werden in de nacht van maandag op dinsdag twee auto-inbrekers door surveillerende agenten betrapt. Een 28-jarige Apeldoorner kon direct worden aangehouden. De 21-jarige Teugenaar trachtte nog te ontkomen en vluchtte een tuin in. Hij kon met behulp van een politiehond worden aangehouden. Hij werd na behandeling in het ziekenhuis, overgebracht naar het politiebureau.

Alle vijf de mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie doet verder onderzoek en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 04-11-2014 | 17:01

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!