Vijfde Miljoenennota-ontbijt op Paleis Het Loo

Zaterdag 20 september 2014

Door Paul Spendel

© D&R fotografie

Hoge opkomst, goede sprekers en de nodige vragen

Dit jaar vond op woensdag 17 september, de ochtend direct na Prinsjesdag, inmiddels voor de 5e keer op Paleis Het Loo het Miljoenennota-ontbijt plaats. Frank van Klink was namens VNO-NCW Stedendriehoek medeorganisator, gastheer en inleider: “Prachtig weer, een excellente entourage, een hoge opkomst, goede sprekers en veel kennisuitwisseling. We hebben opnieuw bewezen dat deze traditie uiterst actueel is.”

Paleis Het Loo organiseerde dit zakelijke evenement in samenwerking met ABN AMRO, KPMG, XLLease en VNO-NCW Stedendriehoek. Het ontbijtevenement is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie geworden voor een gevarieerd gezelschap van genodigden uit het regionale bedrijfsleven.

Het juiste cachet
Frank van Klink: “We hadden weer een zeer hoge opkomst met 125 gasten en het aantal inschrijvingen was wederom dik overschreven. Dit geeft aan dat in de regio dit traditionele ontbijt enorm leeft. De inloop was dit keer ruimer genomen, dus was er voor de genodigden meer gelegenheid tot netwerken. Dat viel erg goed bij de gasten. Door de tafelopstelling, met groepjes van een man of tien per tafel, bereikten we al direct een bepaald cachet en intieme sfeer, zo typerend voor dit event.”

Twee inspirerende sprekers
Na een heerlijk ontbijt en de inleiding van gastheer Frank van Klink waarbij je een speld kon horen vallen, luisterden de aanwezigen naar twee inspirerende sprekers. Frank van Klink: “Drs. Helmer Vossers, directeur van de Inspectie der Rijksfinanciën van het Ministerie van Financiën, gaf traditiegetrouw uitleg over de Miljoenennota. Interessant was zijn uitleg over de achtergrond van de keuzes van het Kabinet om tot de begroting te komen. Vervolgens schetste hij ‘het grote plaatje’ door deze keuzes onderbouwd te plaatsen in een Europees en macro-economisch kader én in relatie tot een aantal ontwikkelingen in Nederland op de terreinen zorg en pensioen. In tegenstelling tot vorige jaren bleek het Kabinet voor de nieuwe plannen meer borging te hebben gezocht in zowel de Eerste als Tweede Kamer.” Daarna liet Drs. Kees Vendrik, lid van het college van de Algemene Rekenkamer, vanuit zijn expertise zijn licht schijnen over de begroting.” De deelnemers aan dit Miljoenennota-ontbijt konden via een enquête vragen stellen aan de sprekers. Een manier van vragenstellen die tot de nodige interactie leidde.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!