Help de bevolking van Oekraïne

Vincent kijkt uit over de bossen van Het Loo

Dinsdag 6 september 2011

Door Inge

Wie is die man die als een soort langnek boven de bossen van Het Loo uitkijkt over Apeldoorn? Of wie was die engel die over Apeldoorn vloog? Jawel, het Apeldoorns ballongala is terug van weggeweest. Drie dagen lang ballonnen en activiteiten vanaf het grasveld voor het Loo. Ondanks recessies en crisissen is er weer ruimte gevonden om dit bijzondere evenement te organiseren.

Alsof het weer er speciaal op gewacht had, waren het drie dagen met een blauwe lucht waar de diverse ballonnen zich tegen af tekenden. Zoals gezegd het engeltje, reclame ballonnen, Suske en Wiske en dus ook Vincent van Gogh. Een prachtige ballon van Vincent in betere tijden getuige zijn beide oren.

Naast het ballonnenfestijn werd er het een en ander georganiseerd. Dierendressuur. Eenden werden door een hond de kooi in gedreven op donderdag, zaterdag mochten de honden voor het grotere werk gaan, nl de schapen. Op vrijdag was de beurt aan het dressuur rijden en zaterdag voor de light show was de beurt aan de brigade op paarden. Geen computerspelletjes maar ouderwets afschieten van een kanon.

Al trokken deze laatste activiteiten duidelijk minder bezoekers, het was wel grappig om te zien.

Maar, het gaat uiteindelijk om de ballonnen. Hopelijk komt dit evenement weer vaker terug, zodat ballonvaarders Apeldoorn weer weten te vinden als ballonstad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?