Voedselbank keert terug met tweede vegakaarten actie

Vrijdag 12 november 2021

Door Dione Lam

Archief | Voedselbank Apeldoorn

Na het grootse succes van vorig jaar keert de Voedselbank Apeldoorn terug met de vegakaarten actie. De Postcodeloterij heeft deelnemers weer een ‘Vega Favorieten’ kaart opgestuurd. De Voedselbank heeft een oproep gedaan naar mensen die de kaart, met een waarde van 12,50 euro, niet gebruiken. Ze vragen om deze kaart naar hun op te sturen, zo kunnen de kaarten ingezet worden voor klanten van de Voedselbank. De actie krijgt dit jaar een 2e deel en er wordt gehoopt op een levensgroot succes.

Enorm veel producten

“Een goede aanwinst voor de mensen die vegetarisch zijn, maar ook voor de rest”, vertelt Anna Weuring. “Zo kunnen mensen meer leren van vegetarisch eten, en dat het eigenlijk net zo lekker is. We vragen het ook altijd aan de mensen, wat voor vlees ze willen en soms willen ze heel bewust ‘geen vleesvervangers’. Maar er zitten zoveel producten tussen die je kunt halen met deze cadeaukaart, daar zit zeker wat tussen wat ze lusten; daar ben ik van overtuigd.”

 

Wij, als organisatie, vinden het heerlijk om onze klanten een extraatje te geven

 

Activeren

Het is enorm belangrijk dat je de kaart van tevoren activeert, voordat de kaart wordt gedoneerd. “Wij kunnen de kaart niet activeren, daar is een adres en de laatste nummers van een bankrekening voor nodig. Als de kaart niet is geactiveerd, kunnen we er helaas niets mee”, legt Weuring uit. Ook heeft de Postcodeloterij aan iedereen die meespeelt een aparte mail gestuurd, omdat de barcode van de meeste kaarten niet blijkt te werken. Hiervoor wordt gevraagd om die code op de vegakaart te plakken voordat je het naar de Voedselbank stuurt.

Ook je kaart doneren?

Dat kan! De kaart kan je sturen naar Voedselbank Apeldoorn, Kanaal Noord 147, 7317 AB of op dit adres de kaart in de brievenbus doen. Heb je geen kaart, maar wil je wel de Voedselbank een steuntje in de rug geven? Doneren kan online.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!