Voor ieder kind een Sint-cadeau

Dinsdag 12 november 2019

Door Redactie

Zie ginds komt de stoomboot… oh nee, de stoomtrein uit Spanje. Komende zaterdag, 16 november, komt Sinterklaas aan in Apeldoorn. Natuurlijk heeft de goedheiligman cadeautjes en snoepgoed bij zich, maar sommige kinderen worden nog wel eens vergeten. Om dit te voorkomen is Stichting Leergeld, met alle betrokken partijen die armoede bestrijden, in Apeldoorn-Voorst, een samenwerking gestart.

De eerste gezamenlijke actie van deze samenwerking is ‘Sint voor ieder kind’. Hiermee zorgen de partijen, waaronder dus Stichting Leergeld, ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond, want voor veel kinderen in Apeldoorn-Voorst is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tot groot verdriet komt de Sint bij vele kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Stichting Leergeld vindt dat alle kinderen de beleving van pakjesavond verdienen. Daarom organiseren ze met de samenwerkende partijen (Stichting Feestneus, Uitgestelde kinderfeestjes, Voedselbank Apeldoorn, Speelgoedbank, Kinderhulp en Leergeld Apeldoorn-Voorst) dus de actie ‘Sint voor ieder kind’.

Aanvragen gaat via de meewerkende partijen. Deze actie is mogelijk door Pepernoot van Kinderhulp en serviceclub Kiwani’s Apeldoorn Het Loo.

Wil je ook doneren voor deze actie? Dan kun je contact opnemen met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?