Voormalig Stimenz gebouw aan de Brinklaan krijgt andere invulling

Zondag 30 januari 2022

Door Tim Uilen

Archief | Eigen foto

Het zag er naar uit dat de Brinklaan een soort woonstraat zou worden. Nieuwe studio’s en appartementen in De Brinkhof en 75 studentenappartementen aan de Ruyterstraat. Daarnaast kwam er een nieuwe ontwikkeling in het voormalige Stimenz gebouw op de hoek van de Brinklaan en de Ruyterstraat. Op deze locatie zouden er 18 appartementen en 2 penthouses bij komen. De koopwoningen lagen ergens tussen de 40 en 50 vierkante meter, terwijl de penthouses 160 vierkante meter zouden zijn. Alleen gaat dit project niet meer door, er is namelijk een andere invulling.

Universiteit Wittenborg

De 75 appartementen aan de Ruyterstraat worden gerealiseerd voor studenten aan de universiteit. Naast deze locatie staat nog een gebouw waar al een aantal studenten wonen. Dit gebouw is met een loopbrug verbonden met het oude Stimenz gebouw. In dit leegstaande pand komt nu een nieuw kantoor van Wittenborg. De universiteit kampte al even met een gebrek aan ruimte voor medewerkers en ook studenten. Met dit nieuwe kantoor en de nieuwe appartementen zijn een deel van de problemen opgelost. De ruimte zal niet alleen gebruikt worden voor medewerkers, maar er moet ook plek zijn voor studenten om te werken.

In het najaar worden de 75 appartementen opgeleverd, terwijl het nieuwe kantoor van Wittenborg deze zomer al af zal zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!