Vreemd bezoek aan de deur: een rivierkreeft

Zaterdag 8 juli 2017

Door Daniel van Harmelen

Ze stond er even wat verward naar te kijken. Voor de deur van Corine Hup, woonachtig in de wijk Welgelegen-Zuid, lag ineens een kreeft. Waar die dan vandaan komt, dat blijft waarschijnlijk een mysterie. Mensen die op haar Facebookbericht reageren doen al suggesties; is het kreeftje onderweg naar de pan ontsnapt?

Zo’n 12 centimeter is het diertje. En het leeft nog wel, hoewel dat niet lang meer zal duren volgens Corine. Op de Facebookpagina ‘Je bent een Apeldoorner als…’ wilde ze vooral weten waar het beestje vandaan kan zijn gekomen. Een optie is het watertje waar haar straat, de Vulcanusstraat, aan ligt. Maar of daar kreeftjes in zitten weet Corine niet. ,,Ik heb dit nog nooit eerder gezien”, zegt ze.

De NOS berichtte eerder al over oprukkende Amerikaanse rivierkreeftjes. Die zouden een plaag vormen in Nederland. Of Apeldoorn nu ook bezoek krijgt van de agressieve exoot is niet bekend. Volgens de NOS is het rivierkreeftje wel een delicatesse. Of Corine het kreeftje ook gaat bereiden weet ze nog niet, zegt ze.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!