Help de bevolking van Oekraïne

Vrienten: 2.0

Donderdag 5 februari 2015

Door Peter Vroon

Henk Schier

In Gigant was het een weekend vol muziek, waarin alleen plaats is geweest voor zittende en stil luisterende toehoorders.

Het was een mooie ervaring dat het publiek gewoon stil zat en aandachtig luisterde naar Henny Vrienten en band. Al tijdens het eerste nummer van Vrienten werd ik meegenomen naar de sferen waarin Mark Knopfler zijn muziek maakt. Alle nummers waren perfect uitgebalanceerd en zuiver gespeeld en gezongen.

Henny is een woordkunstenaar en een regisseur van de Nederlandse taal. Met zijn markante stem nam hij het publiek mee naar zijn belevings- en gedachtenwereld. De eenvoud van de muziek en het minimalistisch invullen van de muzikanten maakten het tot een geheel van een kwetsbare gebeurtenis.

Natuurlijk wordt er even terug gekeken op de vroegere band waarin hij speelde, maar Vrienten is in alles volwassen geworden en is niet meer de jonge energieke muzikant van de vroegere jaren, maar een door het leven gerijpte volwassen muzikant geworden. Door zijn liederen klinkt levenswijsheid en door hem meegemaakte momenten. Met name in het nummer “het uur van hond en wolf” geeft aan dat hij zijn leven durft te delen. Eigenlijk is hij in zijn optreden en spel breekbaar en vragend.

Het was een bijzondere avond met hem en de band .

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?