‘Vrienden van Apeldoorn’ smaakt naar meer

Zondag 1 maart 2020

Door Peter Vroon

De eerste editie van ‘De Vrienden van Apeldoorn’ is een feit. Wat een daverend succes. Een goed georganiseerd en tot in de puntjes geregeld festival. Volledig uitverkocht en een zeer enthousiast publiek. Apeldoorn viert feest en dat lieten de feestgangers horen. Veel nummers werden luidkeels meegezongen. Zwitsal was voor even de grootste kroeg van Apeldoorn.

Het festival is echt voor het Hollandse lied . Het blijkt maar weer eens dat jong en oud de Hollandse nummers maar al te graag horen en meezingen. Na de opwarming door DJ XRAYVANHEES werd het tijd voor ‘onze’ Apeldoornse Harry Vesseur. Harry verstaat als geen ander de menigte mee te nemen naar het hart van het levenslied. Pieter van de Zweep deed het nog een schepje bovenop; deze jonge zanger zong vol passie en overgave het levenslied.

Dosis energie

Daarna was het tijd voor Xander de Buisonjé. Een verhaal apart. Deze artiest heeft een uitstraling waar je blij van wordt en hij geeft het gevoel de altijd blije ideale schoonzoon te zijn. Je wilt bij Xander in de buurt zijn om een dosis energie te ontvangen. Voorzien van orkestband en piano deelde hij de ene hit na de andere uit in zijn onuitputtelijke hoeveelheid nummers.

André Hazes en band waren het absolute klapstuk van de avond. Muziek maken zit André in de genen en uiteraard kwamen de ‘Hazes’-nummers naar voren. De geoliede band van André, de mooie belichting en het spel met vuur maakten het een stuk totaal theater. André laat niets aan het toeval over en hij blijkt een goede regisseur te zien . Door zijn ‘jonge honden’-uitstraling geeft hij de Hollandse smartlappen een vernieuwend elan.

Smaakvol

Het Hollandse lied leeft en is tot in de genen voelbaar bij het enthousiaste publiek. Er is maar 1 conclusie: dit smaakt naar meer. De locatie is helemaal goed gekozen en werd smaakvol ondersteund door een aparte tent te hebben waar iedereen binnen kon komen en de fabriekshal was goed verwarmd en smaakvol aangekleed.

Zaterdag 28 februari 2020, Zwitsalterrein, De Vrienden van Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!