Vrolijk Pasen in Apeldoorn

Donderdag 5 april 2012

Door Redactie

Menno Mulder

Het paasweekend staat voor de deur. Dat betekent een dagje extra vrij, maar dat betekent ook weer veel te doen. Als het voorspelde herfstweer realiteit wordt, is het even de vraag of mensen massaal naar onze topattracties gaan, maar waarom niet? Genoeg te zien en te beleven, bovendien draaien ze alweer een paar dagen op volle toeren. Heb je echter een hekel aan regen, dan zetten we de overdekte tips even op een rij.

Vrijdag

De vrijdagavond staat bol van de muziek. Wegens een afgeladen optreden in het Bluescafé van John Hayes een maand geleden, komt de beste man vrijdag op dezelfde locatie een extra optreden geven. Voor wie het de vorige maand heeft gemist, grijp nu je kans. Tegenover de gearriveerde John Hayes staat wel het talentenfestival Plugged in Gigant. Vers bloed, creatieve nieuwe muziek en gemotiveerde bands staan te popelen om hun eerste popprijs in de wacht te slepen.

Zaterdag

Nog niet zo lang geleden opende de overdekte markt Landmarkt zijn deuren in de Nettenfabriek naast het busstation. Lekker warm en overdekt je verse groente, fruit, brood en meer halen. Er is zaterdag tevens een eierzoekwedstrijd en daarmee wordt Landmarkt stiekem een uitje. In het CODA Museum openen fotograaf Medea Huisman en beelden kunstenaar Emiel Burggerman hun expositie in het kader van de tentoonstellingreeks 055. En terwijl in het Bluescafé de Amersfoortse band Leff Luggage speelt, gaat het keihard los in Gigant tijdens het hardcore-feest Hardcore Never Dies. Hakkuhhh… dus.

Zondag

Op 1e Paasdag begint in de Americahal een heuse internationale Kattenshow. Kattenminnend Nederland kan hier kennis maken met soortgenoten van Minoesch van de buren in vele variaties. Lang- en kortharig, slank- en stevig gebouwd: een bont gezelschap van verschillende rassen zal er tijdens deze dagen op zijn paasbest uitzien! In Art café Sam Sam kunnen we twee van onze ApeldoornDirect-vrienden aan het werk zien. Bloggers Bas Langereis (bazbo) en Reinier Groenendijk worden zoals altijd bijgestaan door voormalig stadsdichter Willem Bierman. Ook vandaag dus weer hun voorleesvoorstelling Bas, Willem en ik weer vol verhalen, gedichten, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken. Kortom: leuteratuur!

Maandag

Tja, dat is dan toch echt zo’n dag voor de woonboulevards. En hopen dat regen 2e Paasdag niet teveel zal regeren. Apenheul, Julianatoren en Paleis het Loo hebben allemaal hun deuren geopend en zullen ondanks het weer garant staan voor gezellige topdrukte. Radio Kootwijk laat de mensen kennis maken met dit bijzondere stukje geschiedenis in de natuur.

Natuurlijk kan je altijd terecht in Gigant en JT Bioscoop voor de beste films van dit moment. Er is gewoon weer genoeg te doen. Kijk voor meer mogelijkheden in onze AGENDA.

Oh… en het is natuurlijk ook gewoon familieweekend. Dus je hoeft niet persé weg. Je kan ook genieten van alle dierbaren.

Vrolijk Pasen!!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Film Museum Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!