Vue gaat samenwerken met grootste game festival: DreamHack

Dinsdag 5 april 2016

Door Redactie

Vue gaat een exclusieve samenwerking aan met het grootste game festival ter wereld: DreamHack. De bioscoopketen heeft de rechten bemachtigd om de grote gametoernooien van games als StarCraft 2, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm en League of Legends live te streamen. De zenuwslopende toernooien, die soms wel tien uur duren, zijn in de Vue cinemas in Alkmaar, Apeldoorn, Eindhoven, Hoogeveen, Kerkrade, Nijmegen, Vlaardingen en Hilversum live te volgen. Het eerste gametoernooi, Counter-Strike: Global Offensive, vindt 17 april plaats van 10:00 – 20:00 uur. Kaartjes kosten €17,50 per stuk en zijn te koop via vuecinemas.nl of via de Vue app.

Ron Sterk, Directeur Vue: “eSports is een snelgroeiende kijksport. Streams van populaire games op YouTube worden miljarden keren bekeken. Door de samenwerking met DreamHack kunnen we de grootste eSport events live op het grote doek streamen. Deze ontwikkeling past goed binnen onze formule van Big Screen Entertainment. We zijn dan ook trots dat we de exclusieve rechten hebben bemachtigd om deze populaire gametoernooien live te streamen.”

Bas Bruinekool, Technical director DreamHack: “wij vinden het belangrijk de eSports fan zoveel mogelijk outlets te geven om zijn favoriete gaming content te kunnen bekijken en hebben hiervoor in Vue een uitstekende partner gevonden voor de Benelux.”

Samenwerking Nederlandse YouTuber Yarasky
De game events in Vue zullen worden gehost door de Nederlandse populaire game YouTuber Yarasky. De 20-jarige gamer heeft inmiddels meer dan 350.000 abonnees en streamt op zijn eigen YouTube kanaal populaire games zoals Call of Duty en Grand Theft Auto V. Naast het streamen upload Yarasky filmpjes waarin hij live bepaalde challenges probeert te behalen.
YouTube kanaal Yarasky: www.youtube.com/user/YaraskyGaming

Vue Gaming
Vue Gaming gaat verder dan de samenwerking met DreamHack. Vue is namelijk ook de exclusieve locatiepartner voor de nationale eSports-competitie Dutch College League. 8 maart j.l. werd in Vue Hilversum de grote Dolby Cinema zaal omgebouwd tot eSports Battle Arena voor de eerste League of Legends 5v5 competitie voor studenten. 6 teams van 5 studenten speelden 3 matches die live en real time op het grote doek te volgen waren. Tot de finale op 14 juni 2016 zal elke dinsdag vanaf 12:00 uur in Vue Hilversum worden gespeeld, behalve in vakantieweken. De matches worden omlijst met commentaar van professionele shoutcasters. Daarnaast wordt de Dutch College League live uitgezonden en nabeschouwd door experts, in het programma Inside eSports op FOX Sports (vanaf eind maart). Alle matches worden vanuit Vue Hilversum ook gestreamd op Twitch.tv/dcllive en YouTube. Het uiteindelijke winnende team kwalificeert zich voor het achtste IeSF (International eSports Federation) World Championship van League of Legends later dit jaar.

DreamHack
DreamHack, werelds grootste ‘digitale festival’ organiseert al vanaf 1994 elk halfjaar een zeer populair grootschalig game evenement, waar onder andere demo- en computerspelwedstrijden worden gehouden die worden getoond op grote schermen. Een van de DreamHack zalen heeft een oppervlakte van 10.000m² waar meer dan 13.000 personen in kunnen.

Over Vue
Vue, voorheen JT Bioscopen, is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 vestigingen. De bioscoopketen transformeert alle cinemas in 2016 naar Vue. Vue heeft vestigingen in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!