Help de bevolking van Oekraïne

Waar is (kratten) Harry?

Zondag 26 februari 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Wie kent hem niet, misschien niet bij naam, maar wel als markant persoon. Als je in het centrum langs AH wandelt, dan zie je hen daar vaak. Twee jaar geleden nog staand, later zittend op de grond of op een terrasstoel. Altijd in aanwezigheid van zijn vrienden. Een man waar veel anekdotes over worden verteld. (Ja, ik spreek in de tegenwoordige tijd). Al maanden bivakkeert hij niet op zijn vaste stekje. Hij had al eens overnacht in het ziekenhuis, maar de laatste keer ging het mis, intensive care en nu al maanden in “De wending”, in de afdeling “Meerzorg”.

Vorige week heb ik hem daar bezocht, hij is in een slechte conditie en heel snel vermoeid. Hij is uitermate tevreden over de verzorging maar mist zijn vrienden wel. Anders dan op straat, was er de gelegenheid om wat “diepere” gesprekken met hen te voeren, zijn leven, zijn familie en hoe hij in het leven staat.

Een collega van hem stond zaterdag geld voor Harry in te zamelen om hem een fruitmandje te geven. Beslist geen bier vertelde hij. Als Harry hier weer komt zal ik er persoonlijk voor zorg dragen dat hem geen bier meer wordt gegeven.

Fiets u richting Radio Kootwijk, ga eens binnen bij “De Wending”, de bezoektijden zijn zeer ruim en Harry Waanders stelt het op prijs.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?