Waar kan je schaatsen in Apeldoorn?

Donderdag 9 februari 2012

Door Redactie

Let op: niet alle op de kaart getoonde schaatslocaties zijn gratis.

Het zou kunnen gaan dooien, wat niet ten goede komt aan de veiligheid van het ijs.
Houd daarom de weersvoorspellingen goed in de gaten!

Algemene waarschuwing:

De politie waarschuwt Apeldoorners om niet te gaan schaatsen op het Apeldoorns Kanaal. Doordat de waterstand gezakt is, is het ijs onbetrouwbaar geworden. Lees hier meer.

Waar kan je schaatsen in Apeldoorn?

De flinke vorst heeft de Elfstedenkoorts doen aanwakkeren. Iedereen is in de ban van het weer. Eerst was er geklaag, maar nu het ijs dik genoeg is, maken ergenissen langzaam plaats voor pure pret. Ijspret welteverstaan.

Wij reden langs een aantal plekken waar we vele schaatsters zagen genieten op hun noren, ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen en zelfs nog de traditionele Friese doorlopers. Deze plekken delen we met u middels een praktisch kaartje. Bij voorbaat zeggen we er duidelijk bij dat we de veiligheid niet kunnen garanderen. We zijn immers geen weermannen, noch ijsmeesters. De aangewezen plekken zijn puur gebaseerd op het intensieve gebruik van de laatste dagen. Wilt u 100% zekerheid, dan kunt u altijd terecht bij De Nieuwe IJsbaan naast Omnisport.

Groot voordeel is dat het tot en met het weekend nog onder nul zal blijven. Dat maakt niet alleen de kans op een Elfstedentocht heel groot, maar dat garandeert ook nog veel ijspret in Apeldoorn en omgeving.

Overigens kunt u a.s. vrijdag genieten van een zgn. “Elfstedentocht” voor kinderen op de vijvers van Marialust. Je kunt je hiervoor aanmelden bij rudolfvdbosch@gmail.com. Natuurlijk is de koek en zopie ook weer aanwezig bij Marialust.

Mist u een locatie die u graag deelt met andere liefhebbers, laat het de Apeldoorners hieronder weten.

Heel veel schaatsplezier en denk altijd aan uw veiligheid!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

IJsbaan

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!