Wat betekent Goede Vrijdag voor Apeldoorners?

Vrijdag 29 maart 2024

Door Jasmijn ten Napel

Op Goede Vrijdag komen mensen over de hele wereld samen om de herdenking van de kruisiging van Jezus Christus te vieren. Ook in Apeldoorn wordt deze dag op verschillende manieren geëerd en beleefd door de gemeenschap. Een korte rondvraag onder Apeldoorners geeft inzicht in hoe deze dag in de stad wordt ervaren.

“Voor mij is Goede Vrijdag een dag waarop we herdenken,” zegt Monique, een inwoner van Apeldoorn. “Ik ga aanstaande zondag, eerste paasdag, naar de kerk en lees op vrijdag een stukje over de kruisiging.” 

Frank, een andere Apeldoornse, deelt zijn ervaring: “Ik ben niet religieus, maar ik vier pasen wel met paaseitjes en een lekker paasontbijtje met de kleinkinderen. Ik verstop de eitjes en de kinderen mogen zoeken.”

“Vroeger ging ik altijd naar de kerk op goede vrijdag, ik ben katholiek opgevoed. Tegenwoordig vier ik enkel pasen door een brunch met de hele familie bij ons thuis,” vertelt Marjanne.

Goede Vrijdag markeert het einde van de vastentijd en het begin van het paasweekend, waarin christenen de opstanding van Jezus vieren op Paaszondag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!