Wat hebben we het toch slecht

Woensdag 29 september 2010

Door HermanKloosterboer

Waar ze in Afrika kampen met hongersnood en oorlogen, in andere grote Nederlandse steden met overlast van krakers, criminaliteit en onveiligheid, hebben we in Apeldoorn last van ondergelopen fietspaden in het buitengebied. Jawel, het heeft een aantal dagen flink geregend en warempel, de fietspaden in het buitengebied zijn nat!

Hebben we het in Apeldoorn dan zo goed dat het enige waar we over kunnen zeuren zoiets lulligs is als ondergelopen fietspaden in het buitengebied. Het heet niet voor niets  ‘buiten’-gebied. Natuurlijk is het heel vervelend voor die meneer in die rolstoel, maar het geeft wel aan hoe goed we het hier hebben. Wel weer typisch om te zien dat Apeldoorners altijd éérst de redactie van De Stentor bellen en vervolgens pas de buitenlijn van de gemeente. Waarom?

Het gros van de klachten van Apeldoorners gaat eigenlijk helemaal nergens over wanneer je het enigszins relativeert. Maarja, je moet wat te klagen hebben. Ik ben laatst met de hond wezen wandelen door het Beekbergerwoud aan de andere kant van de A1. Ja, het halve pad was ondergelopen en ik had geen laarzen aan en dus natte voeten. Dan ga je toch niet de krant bellen? De klachten zijn vaak terecht, maar bel dan gewoon de gemeente om het op te lossen en niet de krant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!