Wat is er mis met… een beetje bloot?

Woensdag 5 mei 2010

Door Judith Velthuizen

Er zijn momenten waarop ik mij ten zeerste verbaas over de mensheid. Eigenlijk zijn er heel veel momenten waarop ik met grote verwondering kijk naar het gedoe en geneuzel om mij heen. Maar voor nu beperk ik mij tot bloot. En de hypocrisie van veel mensen ten aanzien van alles wat riekt naar seks en zonder kleren.

Natuurlijk ben ik een beetje kort door de bocht. Het onderwerp vraagt om een diepgaande discussie. Laten we het er op houden dat ik voorstander ben van openheid. Dat dit nog niet zo gewoon is, merkte ik laatst weer eens.

Vanaf 16 mei a.s. hangt in Het Nieuws van Apeldoorn de expositie “ongekend onbekend”. Prachtige en prikkelende foto’s van twaalf verschillende vrouwen, geportretteerd door Menno Mulder. Grootste gemeenschappelijke deler is dat de vrouwen niet herkenbaar zijn afgebeeld.

Ook ik heb mijn lichaam, met heilig ontzag voor de Kunst, beschikbaar gesteld. Vreemd om te merken dat veel mensen toch een zekere gêne hebben als je verteld dat je ‘met de billen bloot’ bent gegaan. Ze zeggen het niet, maar je ziet ze denken: ‘waar heb dat nou voor nodig?’

Ik ben echter geen eenenveertig geworden om me te laten vertellen wat ik wel en niet mag doen. Om me bezig te houden met wat wel en niet hoort. Ik nodig u van harte uit om een kijkje te nemen. Om samen te laten zien dat Apeldoorn al lang geen bekrompen stad meer is, maar juist steeds vaker kiest voor eigenwijze kunstzinnigheid!

Opening expositie 16 mei 2010 15.30 het Nieuws van Apeldoorn. ( foto: Menno Mulder)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!