Wat maakt de Apeldoornse markt zo bijzonder?

Zaterdag 2 oktober 2010

Door apeldoornextra

De Apeldoornse markt staat goed bekend en worden goed bezocht. Niets voor niets is er iedere dag wel ergens in Apeldoorn een markt te bezoeken. Wat maakt ‘onze’ markten anders dan andere? Aan het woord is Marcel de Wilde, eigenaar van Marcels Kaas, dus ook marktkoopman, en tevens marktvoorzitter.

In Apeldoorn zijn verschillende markten, verschillend van groot tot klein en met verschillende functies. De kleinere markten in bijvoorbeeld Zuid hebben een echte wijkfunctie. De zaterdagmarkt in de stad heeft een stevige regionale functie en trekt mensen van heinde en verre. De markten hebben belangrijke overeenkomsten: het is er altijd druk, gezellig n voor velen een uitje. “En de middenstand en de markt zelf versterken elkaar, iedereen blij”, aldus Marcel. De zaterdagmarkt trekt gemiddeld zo’n 10.000 bezoekers en werd al eens uitgeroepen tot beste markt van Nederland.
Wat maakt de markt hier nou zo bijzonder? “Dat zit ‘m in het gevarieerde productaanbod, je kunt hier van alles kopen”, meent Marcel.  Er mag niet teveel van hetzelfde zijn, daar wordt heel bewust op gestuurd, zo zijn er voorlopig genoeg bloemenhandelaren. Heb je iets nieuws te bieden dan kom je er makkelijker tussen. “Nieuwe producten brengen nieuwe bezoekers met zich mee en die geven hun geld misschien ook bij andere kramen uit. Hoe diverser het aanbod, hoe meer verschillende mensen en ook hoe groter de markt wordt en dat is goed voor iedereen.” Natuurlijk veranderen er ook dingen. Zo is de tijd van standwerkers voorbij die, a la tell sell maar dan live, vertelden over allerlei ‘handige’ producten die je echt moest hebben.
Kortom: de Apeldoornse markt is bijzonder vanwege zijn grote aanbod aan producten en kwaliteit. Dat, samen met de vaste klantenkennis van iedere marktkoopman en gezelligheid, maakt onze markt een bezoekje meer dan waard!

Meer weten over de markt? Lees ApeldoorNEXTra!

(Foto: Maarten Sprangh)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!