Wat vind je van de G1000?

Woensdag 18 maart 2015

Door Redactie

© Wilco Westrik

Apeldoorn wordt klaargestoomd voor een G1000 bijeenkomst op 30 mei in de Americahal. Althans als het aan de initiatiefnemers ligt. Apeldoorn Direct blogger Wilco Westrik was bij de aftrap, maar hij is nog niet overtuigd.

De G1000 is een initiatief om burgers meer bij de overheid te betrekken. Er worden duizend Apeldoorners via loting uitgenodigd om te bepalen wat er belangrijk is voor de stad. Dit concept komt uit Amersfoort en komt nu ook naar Apeldoorn.

Op de social media merk je dat de lokale politiek en ambtenarij de G1000 een fijn idee vinden. Dat kan helpen om de kosten van 25.000 euro ergens te vinden. Wilco heeft daar zijn eigen ideeën over: “Waarom meldt zich niet een ondernemer, of een eigenaar van een oude fabriek of groot leegstaand pand. Want daarmee is een eerste eigen slag geslagen om de kosten tot een aanvaardbaar bedrag te houden.”

De G1000 trein ligt op tempo en de eerste 40 geïnteresseerden hebben zich aangemeld. Deze week praten ze verder op het Zwitsalterrein. Wilco zal daar niet meer bij zijn: “Ik zelf heb mijn beurt deze keer gevoelsmatig maar even voorbij laten gaan.”

Lees het volledige verslag van Wilco Westrik op Apeldoorn Direct en laat in de reacties of de poll ons weten wat jij vind van de G1000.

Wat vind jij van de G1000

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!