Wat vooraf ging aan clown Bassie’s noodlanding

Maandag 19 juli 2010

Door Stadsmens

Clown Bassie heeft in Eindhoven een noodlanding gemaakt in een heteluchtballon. Dat Bassies avontuur in onze eigen stad begon is een tot nu toe goed bewaard geheim. Net zo goed als het gegeven dat er wel degelijk kwade opzet in het spel was. Adriaan, de rimpelige ex- verloofde van Bassie is de kwade genius achter dit gebeuren. Lang heeft hij gebroed op een manier om van die irritante Bassie af te komen en toen hij er lucht van kreeg dat Bassie uit ballonvaren zou gaan verzon hij een plan. Getuigen hebben Adriaan gespot bij de Perrysport in Apeldoorn toen hij met een pijl en boog de winkel verliet. Schichtig om zich heen kijkend en snel instappend in de bus naar Hoenderloo waar hij op de camping staat. Die geelrode stacaravan achter op het terrein van vakantiepark de Pampel is van hem.

Het is bij weinigen bekend dat Adriaan een vakantieverblijf op de Veluwe heeft. De Veluwe is te min voor artiesten van zijn kaliber. Die zitten op Ibiza of in Montreux. Zo niet Adriaan. Zo vermomd als hij in zijn blauwe glitterpak door het leven ging, zo vermond is ook zijn vakantieverblijf. Het kwam hem dan ook heel goed uit toen hij van Bassies plan hoorde en toen hij na een snelle check bij het KNMI ook nog hoorde dat de wind richting Hoenderloo zou waaien kon zijn plan niet meer misgaan. Hij wist een verscholen jagershut op poten aan de rand van het Nationaal Park, pakte zijn pijl en boog en verrekijker en wachtte geduldig. Je weet wel, zoals eigenlijk alleen echte jagers dat kunnen.

Wat ook niet veel mensen weten is dat Bassies ballon is opgestegen achter paleis het Loo. Uitgezwaaid door Pieter en Margriet waar Bassie net voor hun kinderen en kleinkinderen had opgetreden. Adriaan, loom geworden door de bijwerking van een van de camping meegenomen Veluws kruidenbitter, schrok wakker van het gesis van de branders van de ballon die intussen recht boven hem overvloog. Zo hoog dat zelfs de meest geoefende boogschutter kansloos was om dat ding te raken. Dertien pijlen schoot hij omhoog die allemaal verdwaalden in de leegte van de lucht en roemloos landden tussen mos en varens.

De aanslag van Adriaan op Bassie heeft het nieuws niet gehaald. Apeldoorn was daar door de zijdelingse betrokkenheid van de Koninklijke familie ook wel bij gebaat. Wij zouden de dood van Bassie op ons grondgebied niet hebben kunnen handelen. En weer maanden moeten speculeren over de beweegredenen van de verdachte, Clown A uit H. Fred de Graaf zou in alle media  wederom tekst en uitleg moeten geven waarom niet alle jagershutten in Hoenderloo zomaar onbeveiligd in een bos kunnen staan. Nee, het is goed zo. Dat Bassie later die dag in Eindhoven met zijn ballon kapseisde en er zonder noemenswaardige scheuren in zijn clownspak vanaf kwam is, geloof het of niet, louter toeval.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!