Help de bevolking van Oekraïne

Wat was het kkkoud!

Zondag 5 februari 2012

Door Ingeborg

Joke de Wolde

Ja, dat is het eerste wat in je opkomt dit jaar over de Midwintermarathon van vandaag. Het was een zeer koude midwintermarathon dit jaar.
Maar ja, ik was er vorig jaar voor het eerst, dus weet niet of het al ooit eerder zo koud is geweest.

Mijn twee zonen deden weer mee met de Kidsrun. En dit jaar ging de oudste winnen zei hij.” Oke, oke…je bent ingedeeld bij kids van 11 t/m 15 jaar en jij bent 11, dusss….ik denk niet dat je dat gaat redden schat.” Maar daar stond hij dan toch, helemaal vooraan, al een beetje getraind de afgelopen maanden. Vol moed begon hij en ja, ik moet zeggen, hij was snel weg….En dan is het wachten, wachten…In de verte zie ik wat ‘oranjes’ aankomen en hij had een oranje shirt aan. OMG! Hij is het! 🙂
Tweede is hij geworden en wat ben ik trots zeg! Een echte beker heeft hij gewonnen én een fleece denken die hij mee mocht nemen naar huis. Dolblij natuurlijk. Mijn andere zoon van 9 heeft de run ook helemaal uitgelopen en straks maar eens kijken hoeveel hij is geworden. Ook super trots natuurlijk!

En wat een organisatie, alleen maar lof! Verwarmde tenten, vele vrijwilligers die voor je klaarstaan, dekens tegen de kou, bewegwijzering, en nog veel meer. Bij het Orpheus was er voor de kids broodjes bakken boven een vuur. En aan de andere kant bij Hotel het Loo waren twee bands, Handsome Molly en Orangebud, die voor de nodige gezelligheid zorgden. Ook de renners konden dat enorm waarderen, want die kwamen rennend met de duim in de lucht omhoog. Daar hadden van mij best wat kraampjes met glühwein en snert mogen staan. Dan had ik daar langer van de muziek genoten denk ik. Nu was er verder niet veel, en het was koud. Dus snel weer verder. Misschien een tip voor volgend jaar?

Maar verder een top dag gehad. En mijn zoon…die ligt nu te slapen onder de groene deken van de Midwintermarathon met de beker naast zijn bed.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?