Werken buiten de deur? Oranjerie Apeldoorn biedt nu twaalf innovatieve werkruimtes aan.

Donderdag 30 maart 2023

Door Kevin van Es

Ben je helemaal klaar met het werken vanuit huis of opzoek naar een plek voor een snelle vergadering? Dan biedt Oranjerie de oplossing. Het winkelcentrum beschikt sinds deze week over twaalf werkcabines van het merk Nooka Space. Allain Silbernberg, directeur van Nooka Space NL, vertelt over de lancering in Apeldoorn.

Het concept

Allain vertelt dat Nooka Space een Roemeens bedrijf is dat tijdens de corona crisis werd opgericht: “Het idee was om werkplekjes beschikbaar te maken voor mensen die thuis werkte, maar toch ergens buiten de deur wilden werken,” vertelt de directeur. Hij noemt “de slimmigheid” de kracht van Nooka, het kantoortje is namelijk grotendeels zelfvoorzienend, wat inhoudt dat de cabine van bijna niets afhankelijk is. De ruimte bestaat uit grote ramen, zodat de gebruiker verbinding houdt met de werkomgeving en is voorzien van twee banken, stopcontacten, wifi en een tafel. Allain vertelt dat de cabines zijn gemaakt van onder andere: “Glas, aluminium en brandvertragend textiel,” aldus Allain.

Dit is hoe het werkt

De cabines zijn bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die ongestoord willen overleggen, of in alle rust aan het werk willen. Volgens Allain zijn de cabines gemakkelijk te boeken en te gebruiken: “Via de Nooka Space app boek en betaal je een cabine en richt je de cabine in naar wens, van temperatuur tot licht,” vertelt de directeur.

Samenwerking Oranjerie

Het aanzien is even wennen. De winkelruimte in de Oranjerie tegenover bakery-café BackWERK staat gevuld met twaalf huurbare werkruimtes met een klein terras in het midden. Allain vertelt dat het kantoor is ontstaan in samenwerking met de Oranjerie: “Het winkelcentrum heeft last van de leegstroom, met Nooka laat het winkelcentrum een andere invulling van een winkelruimte zien,” aldus Allain.

Twee jaar in Apeldoorn

Nooka Space hoopt de komende jaren iets moois op te bouwen over de hele wereld: “Het doel is om een community te bouwen van gebruikers van de werkruimtes.” Volgens Allain is het concept in Apeldoorn een pilot: “De komende twee jaar zitten we sowieso in Apeldoorn, maar als het aanslaat willen we dit zeker verlengen.”

Voor iedereen

Nooka Space geeft op haar website aan dat hun kantoren zo ‘toegankelijk mogelijk’ moeten zijn en dat het reserveren voor iedereen mogelijk is. Via de app vind je de dichtstbijzijnde Nooka. Als je langs een Nooka kantoor loopt die je wilt huren, scan je de QR-code, deze vind je op de locatie. Het huren van een Nooka kantoor kost drie euro per uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!