Werkzaamheden Westpoint blijven doorgaan

Woensdag 15 december 2021

Door Tim Uilen

Archief

Een lelijk bouwval en een probleempunt voor omwonenden. Het voormalige kantoorgebouw Westpoint staat al lang leeg, zonder weinig opvulling. Er werden jaren geleden kunsttentoonstelling opgezet en daarna was het heel lang een thuis voor krakers. Het gehele gebouw zou gesloopt worden in ruil voor een supermarkt, alleen is uiteindelijk niks van die plannen gekomen. Ook waren omwonenden niet blij met veel van de plannen. Sociale huurwoningen waar jongeren in zouden komen was niet iets waar de buurt zin in had. Aan het begin van het jaar schreven we over het feit dat er nu iets gaat gebeuren in het verpauperde gebouw, toch zijn er een aantal veranderingen geweest.

Plannen

Het gebouw wordt gerenoveerd en er komen huurappartementen in, zowel sociale als middenhuur. De 94 appartementen worden opgedeeld in deze 2 categorieën en zullen ergens tussen de 750 en 1000 euro vallen. Appartementen aan de sociale huur kant zullen dus nog net binnen dit gedeelte uitkomen. Ook zijn de 94 woningen er 4 minder dan eerder werd aangegeven. Wel blijft de oppervlakte van deze appartementen hetzelfde, namelijk van 60 tot 90 vierkante meter. Daarbij zit sowieso ook een balkon of buitenruimte. Omwonenden waren bang dat vanuit de nieuwe appartementen er sprake zou zijn van privacy schending, bijvoorbeeld dat er bij tuinen en kamers binnengekeken kan worden, alleen werd uitgesproken dat dit niet het geval zou zijn.

Gekleurde gebied laat alleen het plangebied zien, niet eventuele grootte en hoogte van ontwikkeling.

Als laatste wordt het aantal beschikbare parkeerplaatsen aangepast. Eerst zouden er meer dan 100 plekken komen, maar dat is gewijzigd naar 82. Daarbij wordt wel gebruik gemaakt van de parkeerkelder die al onder het gebouw ligt. Sloop- en stripwerkzaamheden zijn al een tijdje bezig in het pand en waarschijnlijk ook al renovaties. Het doel was om het gerenoveerde gebouw in de zomer van 2022 op te leveren, maar het is niet duidelijk of dit doel ook haalbaar is.

Meer informatie over ontwikkelingen naast de binnenstad? Lees dan op vrijdag 17 december het nieuwste deel van onze reeks Stadsplan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!