Eerste stappen renovatie Westpoint-gebouw

Dinsdag 6 april 2021

Door Tim Uilen

Het oude stadskantoorgebouw Westpoint staat al een tijd leeg en al jaren willen omwoners het pand weg hebben. Vorig jaar werd besloten om het gebouw te renoveren. Eerst waren er plannen om op de grond van het gebouw een supermarkt te plaatsen, alleen dat voorstel haalde het niet. Toen kwam het voorstel om het gebouw te renoveren en erin 98 huurappartementen te maken.  Projectontwikkelaar BUN uit Almere gaat met de renovatie aan de slag en is bezig met de eerste stappen. Sloop- en stripwerkzaamheden zijn al langzaam in het pand begonnen.

Overlast

Voor vele buurtbewoners is het gebouw al lange tijd een grote ergernis. Een verlaten gebouw voegt namelijk niet veel toe aan het uiterlijk van een wijk. Daarnaast zaten er een lange tijd krakers in het pand, de ME heeft toen een inval gedaan om de krakers eruit te zetten. Bij een vorige inval vielen honden van krakers de politie aan. Ook is een kraker, met zijn auto, op buurtbewoners ingereden.

Omwoners wilden zo snel mogelijk van het gebouw af en de gemeenteraad ook. Het voorstel van appartementen werd niet gelijk door iedereen positief ontvangen. Veel mensen vanuit de buurt waren bang dat er jongerenhuisvesting zou komen en anderen voelden zich niet betrokken met het proces rondom de renovatie. Projectontwikkelaar BUN heeft rekening gehouden met de wens over een jongerenhuisvesting, er komen namelijk driekamerappartementen tussen de 60 en 90 vierkante meter. Deze appartementen zijn vooral gericht op senioren en gezinnen.

Renovatie

In de zomer van dit jaar wil BUN aan de start gaan met de transformatie van het pand. De oplevering van het gerenoveerde pand staat gepland voor de zomer van 2022. De eerste stappen van de renovatie zijn al wel bezig. Naast het Westpoint-gebouw gaat het gebied eromheen ook op de schop. Er worden meer dan 100 parkeerplekken toegevoegd voor inwoners en omwonenden, daarnaast zal de omgeving groener gemaakt worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!