Wildfair groot succes

Maandag 29 september 2014

Door Ingeborg

Ingeborg Leerkes

Nog nooit was ik op de Wildfair geweest, maar zondag was het heerlijk weer om richting Wiesel te fietsen, dus hop, op de fiets dan maar.

Dacht eerst nog ‘ is het zo’n fair waar alleen maar jagers en verzamelaars staan?’ maar dat bleek dus niet zo. Wel een stand met jagers overigens, maar verder veel wisselende stands.

Zo kon je heerlijk vlees proeven bij een stand van Café de Hamer. De meneer die het vlees snijdt vertelt enthousiast over een speciaal soort varken wat wij onze mond in stoppen. Daarna door naar de volgende stand, waar vrolijke mannen een bordje voor je opscheppen met een goulash, rode kool en puree. Ik vroeg wat ik moest betalen en wat bleek, je mocht een donatie in de pot doen wat jij het waard vond. En de opbrengst ervan ging naar het goede doel.
Later hoorde ik dat het een kookclub uit Apeldoorn waar wij van smulden, erg leuk én lekker!

Door naar de volgende stand, Plaisirs Gourmands. De eigenaresse is bij mij bekend en zij heeft altijd heerlijk dingetjes om mee te nemen naar huis of daar ter plekke op te eten. Gelukkig stond Henri Bloem ernaast dus een goed wijntje erbij en hop, het grasveld op, mensen kijken. De zon bleef maar schijnen dus een ijsje voor de kids hoorde er ook bij.

Oh ja, er was ook nog een demonstratie te zien over het schapen drijven met border collies. Erg leuk om te zien en zo knap. Ze hadden zelfs een pub bij zich die nog maar twaalf weken oud was en voor het eerst een klein beetje meedeed. Verder konden kinderen op paarden rijden en hebben we ook nog line-dancen gezien.

Wij hebben genoten op deze Wildfair en met het mooie weer kan ik me voorstellen dat het voor de organisatie ook een groot succes was.
De opbrengst is dit jaar voor een tuinbouw trekker voor Stadsakkers. En ik las op de site van de Wildfair dat deze dag maar liefst € 25.000 heeft opgebracht. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!