Wintercircus gaat net zoals vorig jaar niet door

Maandag 20 december 2021

Door Dione Lam

Archief | Amrutha Mol

In 2020 was het al niet eens mogelijk om het spektakel te organiseren. Dit jaar hoopten de Jumbo en het Wintercircus dit feest wel te kunnen realiseren, net als de jaren ervoor. De voorbereidingen waren in volle gang, en ze zaten al in de laatste lijn richting de première. Met de nieuwe maatregelen is het onmogelijk om het circus door te laten gaan.

Teleurstelling

Van vrijdag 24 tot en met 30 december zou het circus op de Voorwaarts staan. Helaas mocht dit niet baten. “Wintercircus Apeldoorn begrijpt de urgentie en onderschrijft het belang van deze opgelegde beperkingen”, legt de organisatie uit op Facebook. “Het stelt ons echter wel in de onmogelijkheid om ook dit jaar onze shows te laten doorgaan.” Het werd lastig om een professionele show neer te zetten, door de evenementen beperkingen. Nu de lockdown er is, houdt het op. “Anderhalve meter afstand houden, gewijzigde showuren, strikt aangegeven looproutes, het is allemaal te ingrijpend. Mede door het capaciteitsbeperking per show is het onmogelijk om een rendabel project neer te zetten.”.

Dit jaar zit er helaas niet in voor het Wintercircus Apeldoorn. Wel keren ze volgend jaar terug, in de hoop dat het dan wel door kan gaan, en zetten ze een spectaculaire show neer op de Voorwaarts.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!