Help de bevolking van Oekraïne

Winterwonder Apeldoorn

Maandag 6 februari 2012

Door Randy Gasper

Heel veel mensen hekelen de sneeuw en het ijs dat ons land nu terroriseert. Het is spekglad op de weg, de bruggen en fietspaden zijn levensgevaarlijk en laten we nog maar zwijgen over de dienstregeling van de NS. Een klein beetje vorst en ons land is in paniek. Vroeger was kou nog een onderdeel van onze cultuur, maar het ene weekje vorst per jaar lijkt ons tegenwoordig meer en meer te verrassen.

Dat sneeuw en ijs ook veel pret brengt, blijkt maar weer als ik met enige voorzichtigheid aan het toeren ben door Apeldoorn. De vijvers worden inmiddels in volle teugen benut door de schaatsers. De noren en kunstschaatsen kunnen weer uit het vet: het is pure ijspret. Ook de heuveltjes op de Veluwe worden door menig kinderen en hun slede benut. De bomen worden bedekt met een laagje sneeuw. Al die vreugde en mooie plaatjes brengen dan toch een stukje Nederlandse trots in mij naar boven.

Ik glimlach. Het zonnetje schijnt, een licht en koud briesje waait in mijn gezicht. Mijn route eindigt bij de Cantharel waar een heerlijke warme choco met slagroom en de warmte van de bar mijn voeten weer opwarmt. Ik bekijk de foto’s op mijn iPhone en geniet nog even na. Ook nu is Apeldoorn weer op zijn mooist.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?