Wittenborg neergestreken in Apeldoorn

Vrijdag 15 oktober 2010

Door Inge

Foto: Inge

Studiejaar 2010 is de HBO De Wittenborg gestart in Apeldoorn. Verhuisd vanuit Deventer naar de stad met veel Business Opportunities. En dat past uiteraard bij het karakter van deze school: International Business. En Internationaal is het. 200 studenten en meer dan 30 nationaliteiten.
De Wittenborg is een ondernemende school. Dat is zichtbaar in de contacten met het bedrijfsleven en hoe zij daarop inspringen. Bijvoorbeeld als een bank een project wil doen, dan ruikt de school kansen en mogelijkheden voor haar studenten. Maar ook een ondernemende school in haar groeidoelstelling: over vijf jaar verwacht de Wittenborg 600 studenten te huisvesten.
De modules binnen hun onderwijs kun je beschouwen als Legostenen. Voor het bedrijfsleven kunnen deze Legostenen op maat worden ingezet.
Er wordt altijd veel gezegd over studenten die nauwelijks les hebben binnen het voortgezet onderwijs. Dat is hier niet waar. Ruim twintig uur volgen de studenten per week aan onderwijs. Omdat de blokperiode slechts zes weken beslaat, wordt er gericht gefocussed op een paar vakken waardoor de slagingskans fors toeneemt.
Ik spreek een paar studenten. Ze zijn erg tevreden over ‘hun’ school en de zakelijke mogelijkheden die het hen biedt. Omdat er zoveel gaande is over het Apeldoornse studentenleven, wil ik dat natuurlijk ook graag weten. Daarover zijn ze unaniem: Studeren doe je in Apeldoorn, uitgaan in Amsterdam.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?